25.000 σπίτια βγαίνουν στο σφυρί - Αυτά που τα δάνεια τους ήταν στο «κόκκινο» πριν από το 2009

Τα ακίνητα εκείνα τα δάνεια των οποίων ήταν στο «κόκκινο» πριν από το 2009, δηλαδή πριν ξεσπάσει η κρίση και βρίσκονται ήδη σε διαδικασία της κατάσχεσης χωρίς να έχουν γίνει οι πλειστηριασμοί πάντως, είναι τα πρώτα που θα βγουν στο σφυρί.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες και η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο η άρση των πλειστηριασμών να αφορά μια μικρή κατηγορία ακινήτων. Κάπου 25.000 ακίνητα είναι, σύμφωνα με το real.gr, τα σπίτια που θα βγουν στο σφυρί.

Παράγοντες του υπουργείου οικονομικών σημείωναν πως τα συγκεκριμένα ακίνητα δεν έχουν ουσιαστικά ιδιοκτήτη καθώς από την στιγμή που ουσιαστικά έχουν κατασχεθεί αλλά δεν έχουν προχωρήσει οι πλειστηριασμοί δεν μπορούν να περιέλθουν στην κυριότητα των τραπεζών.

Τονίζεται, βεβαίως, ότι το σχέδιο δεν αφορά όσους έμειναν άνεργοι ή μειώθηκε δραστικά ο μισθός τους κατά την περίοδο της κρίσης, αλλά εκείνα τα σπίτια που ουσιαστικά ήδη έχουν βγει στο σφυρί από το 2009 και λόγω της νομοθεσίας δεν μπορούσαν να προχωρήσουν στους πλειστηριασμούς.
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι αντιδράσεις κλιμακώνονται. Ο ένας μετά τον άλλο βουλευτές από τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, δηλώνουν δημόσια πως δεν θα ψηφίσουν την άρση των πλειστηριασμών. Σοφία Βούλτεψη και Μιχάλης Ταμήλος από την ΝΔ και Θεοδώρα Τζάκρη και Μιχάλης Κασσής από το ΠΑΣΟΚ βγήκαν στο προσκήνιο εκφράζοντας την αντίθεση τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ