Από κόσκινο οι ελεγκτές στα Μέσα Μεταφοράς μετά το θάνατο του 19χρονου

Αυστηρά μέτρα για τους ελεγκτές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναλαμβάνει το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών το οποίο προαναγγέλλει μέσω του γενικού γραμματέα του, Νίκου Σταθόπουλου, αυστηρό πλαίσιο αξιολόγησης και πρόγραμμα επιμόρφωσης για τους νέους ελεγκτές μετά και το τραγικό περιστατικό με τον 19χρονο Θανάση Καναούτη.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σταθόπουλος τόνισε πως το υπουργείο Μεταφορών έχει δώσει εντολή να περνά από διαδικασία αξιολόγησης και επιμόρφωσης κάθε νέος ελεγκτής στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ σύμφωνα με το Protothema ο γενικός γραμματέας του υπουργείου μιλώντας με αντιπροσωπεία διαδηλωτών που πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 19χρονου τους διαβεβαίωσε ότι «όλοι οι ελεγκτές των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα επανεξεταστούν».

Οσον αφορά την έκθεση πραγματογνωμοσύνης στο μοιραίο τρόλεϊ, η οποία αναμένεται να ρίξει φως σε πολλά θολά σημεία γύρω από το τραγικό περιστατικό, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, ο κ. Σταθόπουλος έκανε γνωστό ότι αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, στο τρόλεϊ έγινε και νέα πραγματογνωμοσύνη από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που έχει συσταθεί με εντολή της εισαγγελίας.

Μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά του ελεγκτή και του οδηγού κατέθεσε η οικογένεια

Εν τω μεταξύ η οικογένεια του αδικοχαμένου Θανάση κατέθεσε μήνυση κατά του ελεγκτή και του οδηγού του τρόλεϊ, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Αλλωστε, πληροφορίες που έγιναν γνωστές από τα ευρήματα των ιατροδικαστών, επιβεβαιώνουν ότι προηγήθηκε συμπλοκή της πτώσης του 19χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έπεσε από το τρόλεϊ με την πλάτη.

Για συμπλοκή μεταξύ του Θανάση Καναούτη και του ελεγκτή μιλούσαν, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή και πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που επέβαιναν και εκείνοι στο μοιραίο τρόλεϊ.

Παράλληλα, ο πατέρας του 19χρονου επιμένει στην εκδοχή ότι ο γιος του δεν έπεσε μόνος του από το τρόλεϊ, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του πραγματογνώμονα της οικογένειας στο Mega «ο Θανάσης ήταν αδύνατο να πάτησε το μπουτόν και ταυτόχρονα να πήδηξε έξω από το τρόλεϊ», καθώς όπως είπε, «θα έπρεπε με το ένα χέρι να πατάει με τρομερή δύναμη το μπουτόν παρατεταμένα και με το άλλο χέρι να ανοίξει την δίφυλλη πόρτα του τρόλεϊ, πράγμα αδύνατον».

Οι γονείς του άτυχου νεαρού, ακριβώς για αυτούς του λόγους ζήτησαν να γίνει δακτυλοσκόπηση στο μπουτόν προκειμένου να διακριβωθεί αν πράγματι ο 19χρονος άνοιξε μόνος του την πόρτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ