Πόλεμος κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το ΤΑΙΠΕΔ και την υπόθεση Σταυρίδη - iefimerida.gr

Πόλεμος κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το ΤΑΙΠΕΔ και την υπόθεση Σταυρίδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απομάκρυνση του Στέλιου Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ προκάλεσε ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωσή του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση χαρακτηρίζοντας το ΤΑΙΠΕΔ ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης.

«Πρόκειται για ένα εργαλείο της Τρόικα, εκτροφείο διαφθοράς και διαπλοκής, που επιχειρεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έχει να δει η Ευρώπη από την εποχή της Ανατολικής Γερμανίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση Σταυρίδη, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν αποτελεί παρά την πρώτη, καθαρή ομολογία της βρόμικης σχέσης μεταξύ της μνημονιακής κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων. Είναι ξεκάθαρο ότι οι ευθύνες αυτών που διόρισαν τον κ. Σταυρίδη είναι τεράστιες και δεν σβήνονται από την παραίτησή του».

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε επανειλημμένα στη Βουλή τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ επεσήμανε τις κατάφωρα αντισυνταγματικές διαδικασίες λειτουργίας του, καθώς και την πλήρη απουσία κοινοβουλευτικού και κοινωνικού ελέγχου, η κυβέρνηση μας κατηγορούσε ως ψεύτες και λαϊκιστές. Τελικά, σημειώνει, «οι σοβαροί «μεταρρυθμιστές» είναι εκείνοι που ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα των επιχειρηματιών αφού πρώτα έχουν υπογράψει το ξεπούλημα της πιο κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης έναντι πινακίου φακής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα, απευθύνει προειδοποίηση προς την κυβέρνηση ότι «όσοι έχουν προβεί σε πράξεις που επιβαρύνουν το δημόσιο θα λογοδοτήσουν αναδρομικά στη δικαιοσύνη, καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει καμία διαδικασία εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που στρέφεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον».

Καταλήγοντας, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι η έξοδος από την κρίση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι από την εκποίησή της, από τη στήριξη των δημόσιων επιχειρήσεων, την εξυγίανση και την ανασυγκρότησή τους, την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να προχωρήσει καμία αλλαγή

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκγλου, ο οποίος προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η Κυβέρνηση ενεργεί πάντα με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας. Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να προχωρήσει καμία από τις αλλαγές που χρειάζεται η οικονομία μας και γι' αυτό καταφεύγει στη γνωστή του μέθοδο των απειλών στους επενδυτές».

Το πινγκ πονγκ των ανακοινώσεων και των δηλώσεων έκλεισε με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταπαντά στον κ. Κεδίκογλου. «Τα μόνα συμφέροντα που εξυπηρετεί η κυβέρνηση είναι αυτά των δανειστών, καθώς και της εγχώριας διαπλοκής. Αν κάποιοι αισθάνονται απειλή από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνοι που ξεπουλάνε όσο όσο την περιουσία του ελληνικού λαού και μια μέρα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για τα μνημονιακά τους εγκλήματα. Τους υποσχόμαστε ότι δεν θα τους διαψεύσουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ