Ψυχασθενής ο δράστης της ομηρίας στη Γερμανία - Ακύρωσε την επίσκεψή της η Μέρκελ - iefimerida.gr

Ψυχασθενής ο δράστης της ομηρίας στη Γερμανία - Ακύρωσε την επίσκεψή της η Μέρκελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν από τους τρεις ομήρους που είχε συλλάβει νωρίτερα στο δημαρχείο της πόλης Ινγκολστατ απελευθέρωσε ο 23χρονος δράστης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε αποδράσει από ψυχιατρική κλινική. Την ίδια ώρα η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ αναγκάστηκε να ακυρώσει την προεκλογική της ομιλία στη συγκεκριμένη πόλη που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο ένοπλος ο οποίος είχε συλλάβει νωρίτερα σήμερα τρεις ομήρους στο δημαρχείο της πόλης Ινγκολστατ στη Βαυαρία, απελευθέρωσε τον αντιδήμαρχο Ζεπ Μίσλμπεκ, όπως έκανε γνωστό η τοπική εφημερίδα Donau Kurier.

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμιά πληροφορία για τους άλλους δύο ομήρους, που πιστεύεται ότι είναι μια υπάλληλος στην υποδοχή του αντιδημάρχου και άλλος ένας εργαζόμενος στον δήμο.

Η αστυνομία ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή τηλεφωνικά με τον άνδρα, ο οποίος είπε ότι είναι οπλισμένος, αλλά δεν διατύπωσε κανένα αίτημα.

Πάντως, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις δεν υπάρχει καμιά πληροφορία ότι η υπόθεση ομηρίας σχετίζεται με την προεκλογική συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), στην οποία επρόκειτο να μιλήσουν τόσο η Μέρκελ όσο και ο Χορστ Ζεεχόφερ, επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η προεκλογική συγκέντρωση αυτή ακυρώθηκε. Στη Γερμανία διεξάγονται ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές την 22α Σεπτεμβρίου, ενώ στο κρατίδιο της Βαυαρίας γίνονται τοπικές εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα.

«Ο λόγος είναι η σύλληψη ομήρων στην Ίνγκολστατ», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η CDU.

Την ακύρωση της εκδήλωσης ανακοίνωσε και ο Ζεεχόφερ σε δηλώσεις του σε μια τοπική εφημερίδα.

Οι αρχές απομάκρυναν όσους βρίσκονταν στο δημαρχείο της πόλης από το κτίριο και απέκλεισαν την περιοχή. Εικόνες τις οποίες μετέδωσαν γερμανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί απεικόνιζαν οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα να περιμένουν έξω από το κτίριο.

Ο ένοπλος πιστεύεται ότι είναι ένας 23χρονος που απέδρασε από μια ψυχιατρική κλινική, όπου νοσηλευόταν μετά την καταδίκη του για την εμμονή του να παρακολουθεί στα κρυφά μια 25χρονη δημοτική υπάλληλο, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα.

Ένας ασθενής, που πιστεύεται ότι είναι ο ύποπτος, είναι αδικαιολογήτως απών από την ψυχιατρική κλινική Ντάνφιους της πόλης όπου κρατούνταν και υποβάλλονταν σε θεραπεία, ανέφερε η εφημερίδα.

Το δημαρχείο της Ίνγκολστατ, όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση ομηρείας, είναι ένα κτίριο του 14ου αιώνα, όπου στεγάζεται το γραφείο του δημάρχου, ορισμένες διοικητικές υπηρεσίες του δήμου και ένα γραφείο εξυπηρέτησης τουριστών.

Η Ίνγκολστατ, κοντά στο Μόναχο, στην διοικητική περιφέρεια της Άνω Βαυαρίας, είναι μια πόλη 125.000 κατοίκων, η οποία είναι γνωστή διότι εκεί εδρεύει η αυτοκινητοβιομηχανία Audi, αλλά και διότι είναι ο τόπος όπου είχε ιδρυθεί η μυστική παραθρησκευτική οργάνωση των Ιλουμινάτι, το 1776.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ