Bild: Τρομοκρατικές επιθέσεις σε σιδηροδρομικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας της Ευρώπης σχεδιάζει η Αλ Κάιντα - iefimerida.gr

Bild: Τρομοκρατικές επιθέσεις σε σιδηροδρομικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας της Ευρώπης σχεδιάζει η Αλ Κάιντα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων σε σιδηροδρομικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη από πυρήνες εξτρεμιστών της Αλ Κάιντα κάνουν λόγο πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες πηγάζουν από την Αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, η οποία έχει υποκλέψει μία τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ ανωτέρων στελεχών της Αλ Κάιντα, και αναφέρονται σε επιθέσεις, οι οποίες ενδέχεται να έχουν τη μορφή πράξεων δολιοφθοράς σε γραμμές και σήραγγες, αλλά ακόμη και τοποθέτησης βομβών σε αμαξοστοιχίες.

Για το λόγο αυτό, οι γερμανικές αρχές παρακολουθούν περισσότερο από δύο εβδομάδες το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, όπως σταθμούς μετεπιβίβασης, αλλά ιδιαίτερα το δίκτυο των γραμμών που χρησιμοποιούνται από τις γερμανικές αμαξοστοιχίες υψηλής ταχύτητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ