CINETROLL: Oταν ο Καζανόβα συνάντησε τον Δράκουλα και ο Γούντι Άλεν έγινε νταβατζής [βίντεο] - iefimerida.gr

CINETROLL: Oταν ο Καζανόβα συνάντησε τον Δράκουλα και ο Γούντι Άλεν έγινε νταβατζής [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, ζητάει από τον διάσημο σκηνοθέτη και ηθοποιό να τον μανατζάρει στις νέες του επαγγελματικές δραστηριότητες και 'μεταφέρει' τις 7 πιο καυτές ειδήσεις της εβδομάδας από το χώρο του σινεμά (και τα πέριξ).

Τί μανία έχει πιάσει το Χόλιγουντ με τη Βίβλο; Πώς ο Κρίστοφερ Νόλαν ετοιμάζεται να μας «τηγανίσει» πάλι τον εγκέφαλο; Ποιά αγαπημένη σειρά «κόπηκε» κακήν κακώς κάνοντας έξαλλους τους θεατές; Γιατί όλοι περιμένουν τους μαφιόζους στο Λος Άντζελες; Ποιός κοιμήθηκε βλέποντας τον Καζανόβα και το Δράκουλα να παίρνουν βραβείο; Τι οδήγησε τον Γούντι Άλεν στο να εκπορνεύσει έναν καλό του φίλο; Γιατί ο Σόντερμπεργκ έκλεισε τον Κλάιβ Όουεν στο νοσοκομείο; Αυτά και ακόμα περισσότερα στα 7 πιο καυτά νέα από τις τελευταίες 7 μέρες για την 7η τέχνη (και τα πέριξ)

1.Χρυσή Λεοπάρδαλη στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λοκάρνο για το ισπανικό (και αρκούντως κουλτουροβαρεμένο αν κρίνω από τις κριτικές που λένε ότι πρέπει να έχεις υπομονή για να το δεις) «The Story of My Death» του Αλμπέρτο Σέρα στο οποίο ο Καζανόβα συναντιέται με τον Δράκουλα. Αλλά τι να το κάνεις κούκλα μου το βραβείο και τα φεστιβάλ (κάτι δικές μας εγχώριες κοπελιές να τα ακούνε αυτά) όταν ακόμα και το Hollywood Reporter γράφει ότι θα σε πάρει ο ύπνος ο βαθύς άμα το δεις;

2. Θα γίνει της Βίβλου το κάγκελο. Πάνω που καταφέραμε να χωνέψουμε τον Ράσελ Κρόου ως «Νώε» στο ομότιτλο βιβλικό έπος του Ντάρεν Αρονόφσκι για τη χρονιά που έρχεται, ο Ρίντλεϊ Σκοτ αποφάσισε να μας αποτελειώσει. Έχοντας μόλις ολοκληρώσει τα γυρίσματα του αστυνομικού θρίλερ ο «Συνήγορος» με τον Μπραντ Πιτ (ημερομηνία κυκλοφορίας στις Η.Π.Α. 25 Οκτωβρίου) ο 76χρονος γερόλυκος σκηνοθέτης αποφάσισε να συναντήσει το Δημιουργό του. Λογικό θα μου πεις σε τέτοια ηλικία μόνο που ο Σκοτ δεν έχει ακόμα σκοπό να αφήσει τα εγκόσμια γι αυτό κι έκλεισε κινηματογραφικό ραντεβού με τον Παντοδύναμο προκειμένου να σκηνοθετήσει την Βιβλική «Έξοδο» με πρωταγωνιστή στο ρόλο του Μωυσή τον Κρίστιαν Μπέιλ και προγραμματισμένη έξοδο στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2014.

3. Δύο χρόνια μετά τον τελευταίο «Σκοτεινό Ιππότη» του και πολλά εκατομμύρια δολάρια μετά, ο Κρίστοφερ Νόλαν αποφάσισε να μπει ξανά πριν λίγες μέρες στα πλατό και πίσω από τις κάμερες με σκοπό να μας κάνει τον εγκέφαλο τυρόπιτα όμως μόνο εκείνος ξέρει και μπορεί: Με περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, το «Interstellar», πρωταγωνιστές τον Μάθιου Μακόναχι και την Αν Χαθαγουέι και θέμα τις διαστημικές 'σκουληκότρυπες' και τη θεωρία των παράλληλων διαστάσεων. Δηλαδή με ακόμα μία απλή καθημερινή ιστορία εμπνευσμένη από τη ζωή που έχει προγραμματισμένη κυκλοφορία στις Η.Π.Α. το Νοέμβριο του 2014.

4. Αχόρταγος προκύπτει ο 78χρονος Γούντι Άλεν σε μια χρονιά που φαίνεται να είναι εντελώς δική του. Η «Θλιμμένη Τζασμίν» του που σκηνοθέτησε (και κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 29 Αυγούστου) να θεωρείται από τους κριτικούς μία από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του και στανταράκι για τα επερχόμενα Όσκαρ, ειδικά όσον αφορά την ερμηνεία της Κέιτ Μπλάνσετ φαίνεται πως τον ξανάνιωσε κι αποφάσισε να γίνει κυριολεκτικά νταβαντζής. Εκδίδοντας τον καλό του αλλά χρεωκοπημένο φίλο, Τζον Τορτούρο σε κυρίες όπως η Βανέσα Παραντί, η Σοφία Βεργκάρα και η Σάρον Στόου που είναι διψασμένες για έρωτα και τρίο. Αυτός είναι κυριολεκτικά ο ρόλος που υποδύεται ο Άλεν στην κομεντί που σκηνοθετεί ο ίδιος ο Τορτούρο, με τίτλο «Fading Gigolo» και θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο. (Δες παρακάτω το απολαυστικό trailer).

5. Ακόμα μια φιλόδοξη κι ακριβή τηλεοπτική σειρά, έπεσε θύμα των «λογιστών» οι οποίοι μετρώντας τις επιδόσεις της, έκριναν ότι δεν χρειάζεται να συνεχιστεί μολονότι δεν ολοκληρώθηκε κι άφησε τους οπαδούς της στα κρύα του λουτρού. Ο λόγος για του «Βοργίες» του Νιλ Τζόρνταν με πρωταγωνιστή τον Τζέρεμι Άιρονς, που ολοκλήρωσαν τον τρίτο κύκλο επεισοδίων τους τον Ιούνιο αλλά δυστυχώς για τους τηλεθεατές όχι και την ιστορία που φιλοδοξούσαν να αφηγηθούν. Σε μια μάλλον ατυχή προσπάθεια του να εξευμενίσει τους τηλεθεατές που αισθάνθηκαν για μια ακόμα φορά ότι τους κοροϊδεύουν, το κανάλι Showtime, ανακοίνωσε πως το δίωρο φινάλε που δε θα γυριστεί ποτέ, θα κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου γραμμένου από τον ίδιο τον Τζόρνταν και βασισμένο στο αρχικό του σενάριο, με τίτλο «The Borgia Apocalypse». Δήλωση που εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο (και με το δίκιο τους) τους θεατές εφ' όσον αν ήθελαν να διαβάσου το στόρι, θα αγόραζαν εξ' αρχής ένα βιβλίο για τους Βοργίες.

6. Είναι μια από τις πιο αναμενόμενες ακριβές και αισθητικά άψογες νέες σειρές της νέας χρονιάς. Αν και ο αρχικός της τίτλος ήταν «L.A Noir» τελικά επιλέχθηκε το «Mob City» («Η πόλη της Μαφίας») για το γκαστερικό νουάρ έπος έξι επεισοδίων του Φρανκ Ντάραμποντ («Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ») που εξελίσσεται στο μυθικό, διεφθαρμένο και λαμπερό Λος Άντζελες της δεκαετίας του 40. Η σειρά που θα ξεκινήσει να προβάλλεται τον Δεκέμβριο από το δίκτυο TNT βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο βιβλίο δημοσιογραφικής έρευνας του Τζον Μπούντιν «L.A. Noir: Τhe struggle for the soul of America's most seductive city". O Ντάραμποντ που με αυτή την παραγωγή καλείται να πάρει την εκδίκηση του μετά την απόλυση του από το δημιούργημα του, «The Walking Dead", έχει δηλώσει πως για τη μετατροπή του βιβλίου σε σειρά, έχουν προστεθεί μυθοπλαστικοί ήρωες και γεγονότα ενώ το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, «ανοίγει την όρεξη» για κάτι πραγματικά διαφορετικό. (Δες το trailer παρακάτω)

7. Από όλα τα είδη έχει περάσει ο Στίβεν Σόντερμπεργκ στην καριέρα του, δύο του είχαν ξεφύγει. Το ιατρικό δράμα και το δράμα εποχής. Με τον Κλάιβ Όουεν για πρωταγωνιστή, ο δαιμόνιος σκηνοθέτης θα συμπληρώσει το βιογραφικό του «δένοντας» τα δύο προαναφερθέντα είδη, σε συσκευασία δύο σε ένα, στην πρώτη μετά την ανακοίνωση του για αποχώρηση από την κινηματογραφική σκηνοθεσία, τηλεοπτική σκηνοθετική δουλειά του σε σίριαλ. Το «The Knick», μια σειρά δέκα επεισοδίων τα οποία θα σκηνοθετήσει όλα ο ίδιος, αναφέρεται στο νοσοκομείο Κnickerbocker Hospital της Νέας Υόρκης στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Και θα παρακολουθεί τις προσωπικές αλλά και επαγγελματικές περιπέτειες μιας ομάδας ιατρών και νοσοκόμων σε μια εποχή που αγωνίζονται «σπρώχνοντας» τα όρια της ιατρικής επιστήμης, όταν λέξεις όπως «αντιβιοτικό» ανήκαν μόνο σε λεξιλόγια επιστημονικής φαντασίας. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και η σειρά θα προβληθεί από το πρεστιζάτο HBO.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ