«Παρέλαση» πρώην διευθυντών του Άμυνας από τη Βουλή - iefimerida.gr

«Παρέλαση» πρώην διευθυντών του Άμυνας από τη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη Δευτέρα ξεκινά την ουσιαστική έρευνά της για τα γερμανικά υποβρύχια η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής. Κατά τη διάρκειά της δε, την πόρτα της Βουλής αναμένεται να περάσουν όλοι όσοι διετέλεσαν γενικοί διευθυντές Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την περίοδο 2002-2009. Πρόκειται για μία δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά και του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, που θέλησαν έτσι να δείξουν ότι δεν βρέθηκε απλά ο 'αποδιοπομπαίος τράγος' στο πρόσωπο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου, αλλά η έρευνα θα συνεχιστεί σε βάθος και 'το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο'.

Η σχετική επιτροπή μάλιστα, είχε συνεδριάσει μία φορά, αλλά στη δεύτερη αποφασίστηκε η διακοπή των εργασιών της, εωσότου έπαιρνε οριστικά το δρόμο της η υπόθεση του κ.Τσοχατζόπουλου και είχαν στη διάθεσή τους τα μέλη της όλα τα απαιτούμενα στοιχεία. Στην επανέναρξη τώρα της διαδικασίας, πρώτος μάρτυρας έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην γενικός διευθυντής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Γ.Τραυλός, ενώ την Τρίτη θα ακολουθήσουν οι κ.κ.Γ.Κολίρης και Γ.Ζορμπάς και την Τετάρτη προγραμματίζεται να καταθέσει κατά σειρά ο κ.Γ.Βασιλάκης.

Εντωμεταξύ, από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης έχει δεσμευτεί ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα καταθέσει στην Επιτροπή το επικαιροποιημένο πόρισμα της έκθεσης του Σώματος με τα στοιχεία για την εκτέλεση των συμβάσεων. Αυτά, κρίνονται από τα μέλη της Επιτροπής ως άκρως απαραίτητα για τη συνέχιση της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ