Αρχισε η «εκκαθάριση» στο Δημόσιο: 204 επίορκοι απολύθηκαν το τελευταίο έτος, άλλοι 993 σε αργία - iefimerida.gr

Αρχισε η «εκκαθάριση» στο Δημόσιο: 204 επίορκοι απολύθηκαν το τελευταίο έτος, άλλοι 993 σε αργία

Αρχισε η «εκκαθάριση» στο Δημόσιο: 204 επίορκοι απολύθηκαν το τελευταίο έτος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αδικαιολογήτως απόντες με αναρρωτικές άδειες «μαϊμού» και άλλοι επίορκοι υπάλληλοι κατηγορούμενοι για διάφορα παραπτώματα έχουν μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τα στοιχεία να αναφέρουν ότι μόνο τον περασμένο μήνα απολύθηκαν 104 υπάλληλοι.

Στόχος του υπουργείου και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να ολοκληρωθούν με βήμα ταχύ οι εκκαθαρίσεις αυτές, καθώς ο αριθμός των επίορκων θα προστεθεί σε εκείνους τους 2.000 που θα απολυθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όπως παρουσιάζει η «Καθημερινή», τον τελευταίο μήνα απολύθηκαν για σοβαρά ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα 104 δημόσιοι υπάλληλοι. Συνολικά από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί 204 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ για το ίδιο διάστημα έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία 993.

Παράλληλα, στο τέλος Ιουνίου στα πειθαρχικά συμβούλια (Α΄ και Β΄ βαθμού) εκκρεμούσαν 1.920 υποθέσεις. Σχηματικά, ο μέσος όρος εξέτασης υποθέσεων στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά είναι περίπου 200 και στο δευτεροβάθμιο 50 υποθέσεις τον μήνα.

Συνηθέστερη κατηγορία επίορκων δημοσίων υπαλλήλων είναι οι κοπανατζήδες που συχνά πυκνά «ξεχνούν» να επιστρέψουν στο πόστο τους για μήνες.

Οι περιπτώσεις που έχουν απασχολήσει τα πειθαρχικά συμβούλιο σχετίζονται με «άδειες» από δύο μήνες έως και πάνω από 110 ημέρες χωρίς μάλιστα να υπάρχει δικαιολογία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ