Αρχίζει το ματς: Τα φαβορί, τα αινίγματα και η μεγάλη απουσία της φετινής Σούπερ Λίγκα - iefimerida.gr

Αρχίζει το ματς: Τα φαβορί, τα αινίγματα και η μεγάλη απουσία της φετινής Σούπερ Λίγκα

Αρχίζει το ματς: Τα φαβορί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σέντρα για την Σούπερ Λίγκα το πρώτο τη τάξει ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας με την ευχή όλων των φιλάθλων για καλύτερο θέαμα, λιγότερες γκρίνιες και, κυρίως, καθόλου βία στα γήπεδα.

Μέσα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής, η διοργανώτρια αρχή, αλλά και τα επαγγελματικά σωματεία ελπίζουν σε γεμάτα γήπεδα, κάτι που, ωστόσο, κρίνεται αμφίβολο δεδομένων των δυσκολιών, αλλά και τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες για αδιαφάνεια, κακές διαιτησίες και κακό θέμα.

Το πρωτάθλημα φέτος ξεκινάει με μία τεράστια απουσία, αυτή της τρίτης μεγαλύτερης ομάδας στη Ελλάδα, της ΑΕΚ η οποία θα βρίσκεται στην Football League 2 με στόχο να επιστρέψει στα «σαλόνια» το νωρίτερο σε δύο χρόνια. Ωστόσο, ενδέχεται οι οπαδοί και το επιτελείο της ιστορικής ομάδας να είναι οι πλέον αισιόδοξοι, καθώς η αλλαγή στα διοικητικά της ΠΑΕ υπόσχεται μια νέα σελίδα σταθερότητας και ίσως επιστροφή στις ένδοξες ημέρες.

Φαβορί χιλίων προβλημάτων

Και φέτος ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ξεκινάει ως το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο καθώς η διαφορά του από τις υπόλοιπες ομάδες είναι αρκετά μεγάλη, ενώ ο πρόεδρος και το επιτελείο του φρόντισαν να ενισχύσουν την ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες. Το πρωτάθλημα θα έχει τη λάμψη του Αργεντίνου σούπερ σταρ Χαβιέ Σαβιόλα ο οποίος βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στο λιμάνι, ενώ και άλλα ονόματα όπως οι Βάις και Κάμπελ ανεβάζουν την ποιότητα της ομάδας του Μίτσελ. Από την άλλη πλευρά ο καημός της διοίκησης και των φιλάθλων της ομάδας είναι το καλό θέαμα και μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη, γεγονός που δημιουργεί πρώιμη πίεση, αλλά και γκρίνια για τον Ισπανό προπονητή.

Ο έτερος ανταγωνιστής της ομάδας του Πειραιά για το πρωτάθλημα είναι ο «δικέφαλος του Βορρά», ο ΠΑΟΚ ο οποίος, με τον Χουμπ Στέφενς στο τιμόνι και τον Ιβάν Σαββίδη να «καθαρίζει» οικονομικά ευελπιστεί να φέρει το μεγάλο τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη μετά από δεκαετίες. Οι μεταγραφές αρκετές, το υλικό καλό και το κερασάκι στην τούρτα, ο Μίροσλαβ Στοχ, εγγυούνται συγκινήσεις για τον κόσμο της ομάδας, ωστόσο ,παραμένει να φανεί εάν βρίσκεται στο επίπεδο να κοντράρει τον απόλυτο κυρίαρχο στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Η ελπίδα της Λεωφόρου και των... νέων

Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός παρά τις λογικές κινήσεις, δεδομένης της οικονομικής στενότητας, του Γιάννη Αναστασίου και του Νίκου Νταμπίζα δείχνει να ξεκινά από διαφορετική αφετηρία. Η ομάδα έχει τέτοια ιστορία που είναι καταδικασμένη να κυνηγάει τίτλους, ωστόσο, πρώτο μέλημα παραμένει να νοικοκυρευθούν τα οικονομικά. Η επιστροφή στη Λεωφόρο αναμένεται να δώσει νέα ώθηση και να προσφέρει στο «τριφύλλι» ότι δεν είχε στην περσινή σεζόν, τις νίκες εντός έδρας.

Ωραίοι, Ευρωπαίοι και το «αίνιγμα»

Ατρόμητος, Αστέρας, ΠΑΣ και Ξάνθη ολοκλήρωσαν τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν με διαφορετικά ο καθένας δεδομένα.

Οι Περιστεριώτες εμφανίζονται αισθητά ενισχυμένη και σε συνδυασμό με την νοικοκυρεμένη οικονομική κατάσταση της ομάδας στοχεύουν σε ακόμη πιο ψηλό σκαλοπάτι.

Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες κράτησαν τον επιτυχημένο Σάκη Τσιώλη στον πάγκο και προσέθεσαν αρκετούς αξιόλογους και έμπειρους ποδοσφαιριστές στο ενεργητικό τους δείχνοντας ότι και φέτος θα είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος.

Ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα έκπληξη της περασμένης σεζόν, ωστόσο, δεν κατάφερε να δρέψει τους καρπούς καθώς δεν πήρε άδεια για να αγωνιστεί στην Ευρώπη, ενώ και φέτος αποτελεί αίνιγμα τον αν θα καταφέρει να έχει την ίδια εκπληκτική πορεία.

Ξάνθη, Πανιώνιος, Λεβαδειακός και Πλατανιάς ξεκινούν με τους ίδιους στόχους, δηλαδή, να σωθεί η κατηγορία νωρίς και στη συνέχεια να πάνε όσο ψηλότερα γίνεται, ωστόσο, άγνωστο παραμένει σε τι κατάσταση θα βρεθούν.

Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ έκανε μάλλον ορισμένες εντυπωσιακές μεταγραφικές κινήσεις με κυριότερη την προσθήκη ενός παλιού γνώριμου, του Λουτσιάνο Γκαλέτι, και δικαίως στοχεύει ψηλότερα, ωστόσο, η οικονομική κατάσταση παραμένει θολή και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν «στραβώσουν« κάποια αποτελέσματα.

Αρης, Βέροια, Πανθρακικός αναμένεται να παλέψουν με την ίδια ένταση για να αποφύγουν από νωρίς τον όποιο κίνδυνο υποβιβασμού, ωστόσο, η αβεβαιότητα μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ». Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης, πάντως, είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας και αυτό και μόνο φθάνει, όπως φάνηκε τα προηγούμενα χρόνια, για να παραμείνει στην ίδια κατηγορία.

Οι πρωτάρηδες και η ιστορική επιστροφή

Ξεχωριστή θέση στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο διεξάγεται με τη συμμετοχή 18 ομάδων, κατέχουν οι πρωτάρηδες της Καλλονής, ο οποίοι μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν επικείμενο σάκος του μποξ, ωστόσο, μετά την «τριάρα» μέσα στην Τούμπα, την περασμένη εβδομάδα θα κάνουν πολλούς να αναθεωρήσουν.

Σημαντική στιγμή και η επιστροφή του ιστορικού Απόλλωνα μετά από χρόνια απουσίας από τα σαλόνια. Η ομάδα των Αθήνων είναι άγνωστο το τι πρόσωπο θα παρουσιάσει, ωστόσο, έχει βαριά φανέλα και σίγουρα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος.

Παναιτωλικός και Εργοτέλης ξεκινούν από δυσμενή θέση, ωστόσο, έχουν το... DNA της Σούπερ Λίγκας και σίγουρα δεν θα πέσουν αμαχητί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ