Ο Σαμαράς με σπασμένη τη φωνή από τη συγκίνηση μιλάει για τον χαμένο του φίλο

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όπου και παρέστη σε εκδήλωση προς τιμήν ενός από τους σύγχρονους ήρωες της περιοχής και προσωπικού του φίλου.

Ο κ. Σαμαράς παραβρέθηκε στην εκδήλωση που έγινε στην Πύλο για τον Βέλιο Καραβία ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από τέσσερα χρόνια, τον Ιανουάριο του 2009.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που πριν από 33 χρόνια, στις 23 Φεβρουαρίου 1980, έσωσε 29 ναυτικούς από το φλεγόμενο δεξαμενόπλοιο «Irenes Serenate».

Τον Βέλιο Καραβία τίμησαν την Παρασκευή ο δήμος Πύλου – Νέστορος, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Το Ναυαρίνο» και ο στενός του φίλος Αντώνης Σαμαράς.

«Τον ευγνωμονώ όχι μόνο γιατί αποτελεί παράδειγμα για τη νέα γενιά και γιατί έστησε ένα σύμβολο στην Πύλο, αλλά και γιατί ήταν ο πρώτος μου φίλος που τον αγάπησαν πολλοί, μεταξύ των οποίων ο πατέρας μου Κώστας Σαμαράς και ο γιος μου Κώστας Σαμαράς», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε « Ηταν γνήσιος και αυθεντικός 100%. Αποτελεί παράδειγμα για τα νέα παιδιά, να μπαίνουν στη φωτιά όταν πρέπει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ