Βίντεο που σοκάρει-Στρατιώτες στην Αίγυπτο εκτελούν εν ψυχρώ άοπλο διαδηλωτή - iefimerida.gr

Βίντεο που σοκάρει-Στρατιώτες στην Αίγυπτο εκτελούν εν ψυχρώ άοπλο διαδηλωτή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκηνές που κόβουν την ανάσα καταγράφουν τα τηλεοπτικά δίκτυα στην Αίγυπτο.Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει καρε καρέ την εν ψυχρώ δολοφονία ενός άοπλου διαδηλωτή.

Στο βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου φαίνονται καθαρά άοπλοι διαδηλωτές να πλησιάζουν ένα τανκ με σηκωμένα τα χέρια ψηλά. Όμως, ακούγονται πυρά και κάποιοι αρχίζουν να οπισθοχωρούν. Ενας εξακολουθεί να προχωράει. Φτάνει μπροστά στο τανκ με τα χέρια σηκωμένα ψηλά. Και τότε τον πυροβολούν

Ο τραγικός απολογισμός της Παρασκευής της οργής - 173 οι νεκροί, εκατοντάδες οι τραυματίες

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε, σήμερα, ότι σε όλη την Αίγυπτο από τις συγκρούσεις των διαδηλωτών με τα σώματα ασφάλειας σκοτώθηκαν --χθες Παρασκευή-- 173 άνθρωποι.

Διευκρίνισε, συγχρόνως, ότι οι νεκροί στο Κάιρο, από τις ίδιες συγκρούσεις, είναι 95 (ενενήντα πέντε).

Ταμπουρωμένοι σε Τέμενος οπαδοί του Μόρσι

Οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι που έχουν καταφύγει σε ένα τέμενος στο κέντρο του Καΐρου φαίνεται ότι διαπραγματεύονται με τον στρατό την ασφαλή αποχώρησή τους από το χώρο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα αιγυπτιακά τηλεοπτικά κανάλια.

Μία διαδηλώτρια που βρίσκεται μέσα στο τέμενος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι οι υποστηρικτές του Μόρσι ζητούν να μην συλληφθούν, ούτε να δεχτούν επίθεση από τους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί, με εχθρικές διαθέσεις, έξω από το τέμενος.

Η αστυνομία είχε περικυκλώσει από το βράδυ της Παρασκευής το τέμενος Αλ Φάτεχ όπου είχαν ταμπουρωθεί περίπου χίλια άτομα, σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός άλλου διαδηλωτή. Ο αριθμός αυτός πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Τις πρώτες ώρες της πολιορκίας ακούστηκαν πυροβολισμοί, οι οποίοι στη συνέχεια σταμάτησαν.

Νεκρός ο γιος καθοδηγητικού στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Γιός του καθοδηγητικού στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε, ο 38χρονος Αμάρ, πυροβολήθηκε στην πλατεία του Ραμσή και έχασε χθες Παρασκευή την ζωή του, στο Κάιρο στη διάρκεια των διαδηλώσεων, αναφέρει σήμερα το πολιτικό του κόμμα στην ιστοσελίδα του στο Facebook.

Παραμένει αδιευκρίνιστο πού βρίσκεται τώρα ο πατέρας του, Μοχάμεντ Μπαντίε. Κατηγορούμενος για "παρακίνηση σε βία" είναι προγραμματισμένο να δικαστεί με ημερομηνία έναρξης της δίκης την 25η Αυγούστου. Ωστόσο ο Μοχάμεντ Μπαντίε είναι αμφίβολο εάν θα είναι παρών στη δικαστική αίθουσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ