Δικαστής στην Ιταλία απομακρύνει τα ανήλικα παιδιά μαφιόζων από τις οικογένειές τους με στόχο την αναμόρφωσή τους - iefimerida.gr

Δικαστής στην Ιταλία απομακρύνει τα ανήλικα παιδιά μαφιόζων από τις οικογένειές τους με στόχο την αναμόρφωσή τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόγραμμα «επανένταξης» ανήλικων παιδιών μαφιόζων, με στόχο να ξεφύγουν από τη μοίρα τους και να μην ακολουθήσουν τον ίδιο εγκληματικό δρόμο με τους πατεράδες τους, έθεσε σε εφαρμογή Ιταλός δικαστής ονόματι Ρομπέρτο ντι Μπέλα, σύμφωνα με το BBC.

Έτσι πιστεύει ότι θα καταφέρει μακροπρόθεσμα να σπάσει την αλυσίδα της διαιώνισης του οργανωμένου εγκλήματος από τους πατεράδες στους γιους.

Γι' αυτό το λόγο διατάσσει την απομάκρυνση των παιδιών από τις οικογένειές τους και τα μεγαλώνει υπό την εποπτεία των Αρχών, με τη συνδρομή εκπαιδευτικών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών. Στόχος είναι να καταλάβουν οι έφηβοι εκκολαπτόμενοι μαφιόζοι της οργάνωσης Ντράνγκετα (της πιο επικίνδυνης οργάνωσης της Ιταλίας με έδρα την Καλαβρία που δημιουργήθηκε το 1860 από εξόριστους Σικελούς, απαριθμεί σήμερα περίπου 6.000 μέλη και φέρεται να ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την ιταλική οικονομία αντιπροσωπεύοντας τουλάχιστον το 3% του ΑΕΠ της Ιταλίας) ότι υπάρχει και μια δεύτερη προοπτική για τη ζωή τους πέρα από την παρανομία.

Οι δικαστικές αρχές της περιοχής της Καλαβρίας σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και άλλους ειδικούς αποφάσισαν πέρυσι να πάρουν πιο δραστικά μέτρα εστιάζοντας στα παιδιά γνωστών μαφιόζικων οικογενειών ηλικίας 14-15 χρόνων, τα οποία τώρα ξεκινούν να «σκέφτονται μαφιόζικα και να διαπράττουν μικροεγκλήματα», σύμφωνα με τον δικαστή Ντι Μπέλα.

Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται για την ώρα «πειραματικό», ο Ντι Μπέλα όμως παραμένει αισιόδοξος για την επιτυχία του. Μάλιστα ένας έμπειρος κοινωνικός λειτουργός στην Ιταλία, ο Μάριο Ναζόνε, επικροτεί αυτή την πρωτοβουλία τονίζοντας ότι το κράτος οφείλει να υποστηρίξει περισσότερο το πρόγραμμα. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του επισκέπτονται τους αρχιμαφιόζους στη φυλακή και λέει ότι οι τελευταίοι είναι ενήμεροι και ανησυχούν αρκετά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ