Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη

Αγώνα δρόμου για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Σαντορίνης κάνει η ΔΕΗ. Το απόγευμα της Πέμπτης, μετά και την εγκατάσταση των ηλεκτρογενητριών που έφθασαν στο νησί, η συνολική διαθέσιμη ισχύς του σταθμού παραγωγής ρεύματος έφθανε στα 27 MW, ωστόσο, ένα πρόβλημα σε πυκνωτή του εργοστασίου στις 20:30 το βράδυ βύθισε στο σκοτάδι το νησί για μια ώρα περίπου.

Τα νέα προβλήματα ηλεκτροδότησης του νησιού κατήγγειλε ο δήμαρχος του νησιού Νικόλαος Ζώρζος μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ νωρίτερα την Πέμπτη, μετά και την εγκατάσταση των τελευταίων γεννητριών συνολικής ισχύος περίπου 5 MW, η συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού παραγωγής είχε φθάσει πλέον στα 27 MW.

Εν τω μεταξύ οι εργασίες για την ολοκλήρωση της σύνδεσης και των υπολοίπων γεννητριών που έφθασαν την Τετάρτη στο νησί, υπολειπόμενης ισχύος 4 MW συνεχίζονται, ενώ ήδη έφθασε στη Σαντορίνη το εμπορικό πλοίο «Μελίνα 2» με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 5MW, τα οποία μεταφέρονται στο σταθμό παραγωγής όπου και θα εγκατασταθούν.

Με τη σύνδεση και αυτών των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, η συνολική διαθέσιμη ισχύς του σταθμού παραγωγής στη Θήρα θα ανέλθει σε 36MW, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του νησιού που εκτιμώνται κατά μέγιστο σε 31MW, κατά τη διάρκεια της αιχμής της ζήτησης.

Παράλληλα και για την ύπαρξη εφεδρειών, προγραμματίζεται άμεσα νέα μεταφορά ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ισχύος 6MW από τη Ρόδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ