Η εφημερίδα της Κουβανικής κυβέρνησης αναφέρει πως παρεμποδίζεται το έργο της - iefimerida.gr

Η εφημερίδα της Κουβανικής κυβέρνησης αναφέρει πως παρεμποδίζεται το έργο της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, η εφημερίδα Γκράνμα, κατηγόρησε σήμερα τους δημόσιους λειτουργούς ότι "παρεμποδίζουν" την πληροφόρηση υποχρεώνοντας έτσι τον Τύπο να δημοσιεύει "πληκτικά, πρόχειρα και επιφανειακά" άρθρα.

"Έχει κανείς την εντύπωση ότι βρίσκονται εκεί για να τορπιλίζουν τη ροή των πληροφοριών", γράφει η εφημερίδα σε άρθρο της που τιτλοφορείται "Το δικαίωμα στην πληροφόρηση".

Αυτή η σπάνια επίθεση στο "δόγμα της μυστικότητας" έρχεται να προστεθεί στη δριμεία κριτική που είχε ασκήσει στον Τύπο ο ίδιος ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο, κατά το τελευταίο συνέδριο του Κόμματος, τον Απρίλιο. Εδώ και χρόνια οι Κουβανοί δημοσιογράφοι ζητούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφόρηση. Για τον ξένο Τύπο οι δυσκολίες είναι ακόμη περισσότερες.

Η συλλογή πληροφοριών προσκρούει σε "αμέτρητους και παράλογους σκόπελους", σε τομείς που δεν έχουν καμία σχέση με τα "κρατικά απόρρητα" που προφανώς "θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο", εξηγεί η Γκράνμα. "Γιατί πρέπει να ζητούμε την άδεια ενός υφυπουργού για να πάρουμε συνέντευξη από ένα σπουδαστή;" ρωτάει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του άρθρου καταγγέλοντας ότι "η επίσημη εφημερίδα του Κόμματος δεν μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες στην είσοδο ενός σχολείου επειδή της ζητούν υπουργική έγκριση".

"Ποιο κρατικό μυστικό μπορεί να αποκαλύψει ένα ρεπορτάζ για την αναγόμωση των ελαστικών;" διερωτάται ακόμη η εφημερίδα τονίζοντας ότι η πληροφόρηση είναι "δικαίωμα του λαού" που έχει επικυρωθεί από το Σύνταγμα και το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ