Αποκαθίστανται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη

Στα 22 ΜW ανέρχεται πλέον η διαθέσιμη ισχύς της ηλεκτροπαραγωγής του σταθμού παραγωγής στη Σαντορίνη, καθώς στις τρεις το μεσημέρι τέθηκαν σε λειτουργία ακόμη πέντε μονάδες, ενώ κατέφθασαν στο νησί και δύο πλοία που μεταφέρουν γεννήτριες συνολικής ισχύος 9 MW και οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν από το βράδυ το ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό.

Παράλληλα, με τις εντατικές προσπάθειες του προσωπικού του σταθμού παραγωγής – το δυναμικό του οποίου έχει ενισχυθεί κατάλληλα - συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι διαδικασίες αποκατάστασης και του υπόλοιπου εξοπλισμού του σταθμού που είναι ακόμη εκτός λειτουργίας.

Αύριο αναμένεται η άφιξη, στη Θήρα, πρόσθετης ισχύος 5 MW από τη νήσο της Ρόδου, ενώ άλλα 6 MW, επίσης από την Ρόδο, θα αφιχθούν την Παρασκευή, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η εφεδρεία της παραγωγικής ισχύος.

Από την πλευρά του Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοίνωσε ότι πραγματοποιείται πρόγραμμα εκ περιτροπής ηλεκτροδότησης όλων των καταναλωτών και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δίκαιη και ίση κατανομή της ηλεκτρικής ενέργειας προς τους πελάτες του.

Ακολουθεί ενδεικτικό πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης ανά περιοχή από τις 15.00 έως τις 24.00 σήμερα 14/08/2013:

  • 15.00-17.00:Οία, Θηρασία,Φηρά,Περίσσα.
  • 17.00-18.00:Μεγαλοχώρι,Ακρωτήρι,Καρτεράδος, Μεσσαριά,Πύργος, Ραντάρ,Αγ.Παρασκευή, Καμάρι.
  • 18.00-19.00:Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι,Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι,Αγ.Παρασκευή, Καμάρι.
  • 19.00-20.00:Μεγαλοχώρι,Ακρωτήρι,Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι,Επισκοπή Γωνιάς, Περίσσα.
  • 20.00-21.00: Εμπορείο, Όρμος Αθινιού,Καρτεράδος, Μεσσαριά,Πύργος, Ραντάρ, Επισκοπή Γωνιάς, Περίσσα.
  • ·21.00-22.00:Καρτεράδος, Μεσσαριά,Πύργος,Ραντάρ,Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι,Περίσσα.
  • ·22.00-24.00: Οία, Θηρασιά,Φυροστεφάνι, Αγ.Παρασκευή, Καμάρι.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ διευκρινίζεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα είναι δυνατόν να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ότι δίνεται προτεραιότητα σε κοινωφελούς χαρακτήρα υποδομές και δραστηριότητες (κέντρο υγείας, αφαλάτωση, βιολογικοί καθαρισμοί κλπ), ενώ υπογραμμίζεται ότι είναι αυτονόητο ότι μόλις αποκατασταθεί η πλήρης παραγωγική ικανότητα, μέσω του σταθμού παραγωγής και των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, θα υπάρχει αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς όλους τους καταναλωτές.

Παράλληλα, η ΔΕΗ, με νεότερο δελτίο τύπου της την Τετάρτη σημειώνει πως:

• Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, που έφτασαν σήμερα στη Θήρα από την Αθήνα, συνολικής ισχύος περίπου 9 MW. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 15:00 μμ τέθηκαν σε λειτουργία επιπλέον πέντε μονάδες του σταθμού παραγωγής, με τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού να ανέρχεται σε 22 MW (Σημ. : η κάλυψη των αναγκών της νήσου εκτιμάται, κατά μέγιστο, σε 31 MW, κατά τη διάρκεια αιχμής).

• Το προσωπικό της ΔΕΗ εργάζεται αδιάκοπα, προκειμένου το σύνολο των γεννητριών αυτών να έχουν ενταχθεί στο σύστημα το συντομότερο δυνατόν.

• Επίσης, αποπλέει από τη Ρόδο το εμπορικό πλοίο «Μελίνα», το οποίο μεταφέρει στη Θήρα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος περίπου 5 MW.

• Παράλληλα, για την Παρασκευή 16.8.2013, προγραμματίζεται η αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από την Ρόδο, ισχύος 6 περίπου MW, τα οποία θα χρησιμεύουν ως εφεδρείες σε περίπτωση ανάγκης.

Η ΔΕΗ Α.Ε. θα συνεχίσει να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Θήρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ