Πολύνεκρες συγκρούσεις στην Αίγυπτο - Λουτρό αίματος το Κάιρο - iefimerida.gr

Πολύνεκρες συγκρούσεις στην Αίγυπτο - Λουτρό αίματος το Κάιρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο αίμα πνίγεται ξανά η Αίγυπτος, με τις τελευταίες πληροφορίες και από τα δύο στρατόπεδα να κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο τουλάχιστον 124 οπαδοί τουανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι σκοτώθηκαν την Τετάρτη στη μία από τις δύο πλατείες του Καΐρου από τις οποίες τους απομάκρυναν διά της βίας οι δυνάμεις ασφαλείας.

Ο απολογισμός αυτός, από την πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια, το γενικό επιτελείο των διαδηλωτών οι οποίοι την κατέλαβαν και την ελέγχουν εδώ και ένα μήνα, δεν λαμβάνει υπόψη ενδεχόμενους νεκρούς στην άλλη πλατεία που είχαν καταλάβει οι οπαδοί του Μόρσι στο Κάιρο, την πλατεία Νάχντα, ούτε αυτούς από τις συγκρούσεις που σημειώνονται στη χώρα.

Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.200 νεκρούς και 10.000 τραυματίες – αριθμοί οι οποίοι είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

Σύμφωνα με το CNN το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου επισήμως, κάνει λόγο για 56 νεκρούς και 526 τραυματίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ