Κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 η Leo Burnett - iefimerida.gr

Κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 η Leo Burnett

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Kατατέθηκε και επίσημα η αίτηση της διαφημιστικής εταιρίας Leo Burnett, σε πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της iefimerida.gr, για ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύονται στο advertising.gr, παραιτήθηκαν πριν λίγες μέρες από την εταιρεία και το ΔΣ, η γενική διευθύντρια, Κατερίνα Σάββα, η οικονομική διευθύντρια, Γωγώ Σκλήβα, ενώ χθες παραιτήθηκε και ο πρόεδρος του ΔΣ, κ. Πέτρος Βενέτης.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Leo Burnett συμμετέχουν πλέον ο νομικός Γιάννης Χατζηπροδρόμου και ο εκπρόσωπος του Publicis Groupe Μathias Emmerich. O τελευταίος είναι αντιπρόεδρος του Publicis Groupe, και θεωρείται εξαιρετικά έμπειρος τόσο στον τομέα των οικονομικών όσο και του HR. Στην Ελλάδα βρίσκεται σαν επικεφαλής μιας ομάδας 11 στελεχών, οι οποίοι έχουν αποσταλθεί από το Publicis Groupe για να συντάξουν το business plan, που θα εφαρμοστεί στο μέλλον στην Leo Burnett και το οποίο θα κατατεθεί και στο Πρωτοδικείο σαν μέρος του φακέλου για την αίτηση υπαγωγής στο 99.

Πληροφορίες, πάντως, θέλουν τις παραιτήσεις των Βενέτη, Σάββα και Σκλήβα να συνδέονται άμεσα με αυτό το business plan καθώς οι τρεις προαναφερθέντες φέρονταi να έχουν διαφωνήσει με το ύψος των αποζημιώσεων, που προβλέπει το σχέδιο του Ομίλου για τους εργαζόμενους, που δεν θα συνεχίσουν στην εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα στελέχη του διεθνούς ομίλου βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες στην Ελλάδα για εξετάσουν την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέθεσαν στην KPMG την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου, με έμφαση στην σχέση της εταιρείας με τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, ο οποίος παρουσιάζεται να έχει «άνοιγμα» προς τη διαφημιστική της τάξεως των 24 εκατ. ευρώ.

Αβέβαιο μέλλον & δύσκολες αποφάσεις

"Όταν προσπαθείς να αγγίξεις τα αστέρια, μπορείς μεν να μην τα φτάσεις αλλά σίγουρα δεν θα γεμίσεις τα χέρια σου λάσπη". Αυτή η πασίγνωστη ρήση του Leo Burnett, του ιδρυτή του ομώνυμου πολυεθνικού διαφημιστικού δικτύου, μάλλον δεν έχει εφαρμογή στην Ελλάδα του 2011 καθώς η Leo Burnett Hellas παρά το γεγονός πως συγκαταλέγεται μέσα στις 5 μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες της χώρας, με σημαντικούς πελάτες στο χαρτοφυλάκιο της και εξαιρετικές δουλειές στο παλμαρέ της, δεν αποφεύγει την υπαγωγή στο άρθρο 99.

Το μέλλον για την Leo Burnett στην Ελλάδα προδιαγράφεται αρκετά δύσκολο καθώς είναι αβέβαιο το κατά πόσον οι μεγάλοι εγχώριοι λογαριασμοί, όπως της Εθνικής Τράπεζας, θα παραμείνουν στην εταιρεία και μετά την αίτηση υπαγωγής στο 99.

Όλα φυσικά εξαρτώνται από τις αποφάσεις του ομίλου της Publicis, ο οποίος έχει διάφορες «καυτές πατάτες» στην ελληνική αγορά καθώς πέρα από τα όσα αναφέρθηκαν πληροφορίες θέλουν σημαντική καθυστέρηση πληρωμών να παρατηρείται και σε άλλη διαφημιστική εταιρεία...

ΠΗΓΗ: advertising.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ