Χρονιά ρεκόρ φέτος στις τουριστικές αφίξεις για τη Σαντορίνη - Σε 2 εκατ. υπολογίζονται οι επισκέπτες - iefimerida.gr

Χρονιά ρεκόρ φέτος στις τουριστικές αφίξεις για τη Σαντορίνη - Σε 2 εκατ. υπολογίζονται οι επισκέπτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το εντυπωσιακό ηφαιστειακό νησί, το οποίο – ειρήσθω εν παρόδω – απέσπασε την περασμένη εβδομάδα άλλη μία διεθνή διάκριση, αυτή τη φορά από το CNN, που κατέταξε την Οία στα 12 κορυφαία μέρη του πλανήτη με τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα, βουλιάζει κυριολεκτικά από τουρίστες.

Τουριστικοί φορείς και ειδικοί του κλάδου εκτιμούν πως η φετινή χρονιά θα αποτελέσει χρονιά ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών, ξεπερνώντας το 1,7 εκ. του 2012 και ίσως το 1,9 εκ. του 2011.

Ειδικότερα, το 2012, το νησί δέχθηκε 1.685.664 τουρίστες, από τους οποίους 833.489 έφτασαν με κρουαζιερόπλοια, 483.638 με πλοία της γραμμής, 167.064 με αεροπλάνα εσωτερικού και 201.473 με αεροπλάνα εξωτερικού από κάθε γωνία του κόσμου.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί πως ραγδαία είναι η αύξηση του αριθμού των Κινέζων τουριστών, οι οποίοι επισκέπτονται το νησί κατά τη διάρκεια τόσο του χειμώνα όσο και των δικών τους αργιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ