Ο φράχτης στον Εβρο έστειλε τους λαθρομετανάστες στο Αιγαίο - iefimerida.gr

Ο φράχτης στον Εβρο έστειλε τους λαθρομετανάστες στο Αιγαίο

Ο φράχτης στον Εβρο έστειλε τους λαθρομετανάστες στο Αιγαίο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε μέρα, ανα 100 χιλιόμετρα έχουμε και μια είσοδο λαθρομετανάστη λέει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και τονίζει πως πλέον όλη η πίεση έχει μεταφερθεί στο Αιγαίο.

Ο κ.Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως από την ημέρα που μπήκε ο φράχτης και οχυρώθηκε ο Έβρος οι λαθρομετανάστες προσπαθούν να μπουν στην Ελλάδα μέσω θάλασσας.

«Μόλις μπουν στα χωρικά μας ύδατα βάζουν μαχαίρι και τρυπάνε το φουσκωτό. Ανά 100 χιλιόμετρα σε όλα τα σύνορα μας (και από ξηρά και από θάλασσα) κάθε μέρα έχουμε μια είσοδο λαθρομετανάστη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη λειτουργία των πρώτων κέντρων πρώτης υποδοχής παράνομων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου. «Με τα κέντρα φιλοξενίας, θέλουμε να έχουμε έτοιμες εγκαταστάσεις πολύ υποτυπώδεις για να προσφέρουμε μια ανθρώπινη υπηρεσία, μια σίτιση και ορισμένους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας» τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ