Στη Φθιώτιδα ακόμα μετρούν τις πληγές τους - Το 45% των σπιτιών χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» - iefimerida.gr

Στη Φθιώτιδα ακόμα μετρούν τις πληγές τους - Το 45% των σπιτιών χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες είναι τα σπίτια στη Φθιώτιδα που σε πρώτη φάση έχουν χαρακτηριστεί «ακατοίκητα», αφού υπέστησαν τεράστιες ζημιές από το χτύπημα του εγκέλαδου την περασμένη εβδομάδα. Μέχρι στιγμής τα αρμόδια συνεργεία έχουν ελέγξει πάνω από 850 οικοδομές στο 45% των οποίων έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των ελέγχων στις κατοικίες και τα κτίσματα, με τους αρμόδιους μηχανικούς να έχουν επισκεφθεί το σύνολο των περιοχών που έχουν πληγεί και να έχουν σχηματίσει σαφέστατη άποψη σε σχέση με τις ζημιές. Ωστόσο, οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Ορισμένα από τα χωριά που επλήγησαν, όπως για παράδειγμα το Ρεγγίνι και η Δρυμαία, αντιμετωπίζουν και οξυμμένα προβλήματα σε ό,τι αφορά τις υποδομές, είτε με τον νερό και τις πηγές ύδρευσης είτε με τις υπόλοιπες υποδομές τους. Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για έκτακτη χρηματοδότηση στα δύο αυτά χωριά για να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε ήδη τη σχετική απόφαση για τη χρηματοδότηση των δύο πληγέντων χωριών. Οπως προβλέπεται σε αυτή χρηματοδοτείται με 50.000 ευρώ ο Δήμος Μώλου -Αγίου Κωνσταντίνου για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες στο χωριό Ρεγγίνι και με 30.000 ευρώ ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας για τις έκτακτες ανάγκες που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στη Δρυμαία.

Παράλληλα, τη Δευτέρα μεταφέρθηκαν στο χωριό Ρεγγίνι 20 σκηνές για να λυθούν με αυτό τον τρόπο οι στεγαστικές ανάγκες ορισμένων οικογενειών, ενώ σχετικά ήρεμη ημέρα πέρασαν οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων χωριών καθώς έχουν αραιώσει οι σεισμικές δονήσεις, οι οποίες πλέον έχουν έναν τοπικό χαρακτήρα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ