Στουρνάρας: Ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας, ικανότητας και συμβιβασμού διαφορών» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά την υπουγραφή της σχετικής συμφωνίας.

«Είμαι ευτυχής που περίπου 650 εκατ. ευρώ θα εισρεύσουν στα ταμεία του Δημοσίου. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό, αποφασιστικότητας, ικανότητας, συμβιβασμού διαφορών αν θέλετε επίσης και σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο πια προόδου αν λάβουμε υπόψη ότι αυτό σήμερα είναι ένα καλό νέο μεταξύ άλλων δύο καλών νέων, που είχαμε σήμερα, το ένα είναι τα αποτελέσματα του επταμήνου για τον κρατικό προϋπολογισμό, όπου έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Επίσης βγήκαν τα στοιχεία του εθνικού προϊόντος για το β΄ τρίμηνο του έτους που δείχνουν σαφή αποκλιμάκωση της ύφεσης κατά μια εκατοστιαία μονάδα του ΑΕΠ από το α' τρίμηνο στο β΄ τρίμηνο, άρα νομίζω ότι κλείνουμε μια περίοδο με καλά αποτελέσματα, τα οποία είμαι σίγουρος ότι θα τα συνεχίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Σταυρίδης: Είναι μια μεγάλη ημέρα

«Πραγματικά είναι μια μεγάλη ημέρα», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης και πρόσθεσε: «Πετυχαίνουμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους επενδυτές που έδειξαν αυτή την εμπιστοσύνη και σας ευχόμαστε από καρδιάς να πετύχετε και να τρέξετε τον ΟΠΑΠ για πάρα πολλά χρόνια προς όφελος βέβαια του ΟΠΑΠ, των μετόχων και γενικότερα των εσόδων του Κράτους».

Μελισσανίδης: Ελληνες και ξένοι επιχειρηματίες έδειξαν εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας

«Με τη σημερινή συμφωνία μεταβίβασης του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες έδειξαν εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας σε μια δύσκολη οικονομική φάση. Από σήμερα ο ΟΠΑΠ αλλάζει σελίδα», υπογράμμισε ο μέτοχος της Emma Delta, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Λουρόπουλος: Ιστορική η σημερινή ημέρα

Τέλος, από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ιστορική» και πρόσθεσε: «Αποδείξαμε ότι μπορούμε ακόμη και στα πολύ δύσκολα. Τίποτα δεν ήταν αυτονόητο και τίποτα δεν ήταν εύκολο. Σε κάθε βήμα έπρεπε να βρούμε νέες προσεγγίσεις και νέες λύσεις».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta αντί συνολικού τιμήματος 532 εκατ. ευρώ (622 εκατ. ευρώ μετρητοίς και 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις).

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ