«Οχι» σε νέο δάνειο για την Ελλάδα λέει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών - iefimerida.gr

«Οχι» σε νέο δάνειο για την Ελλάδα λέει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

«Οχι» σε νέο δάνειο για την Ελλάδα λέει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν υπάρχει λόγος αναπροσαρμογής του ελληνικού προγράμματος» υποστηρίζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με το έγγραφο της Bundesbank που -σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel- θεωρεί βέβαιη μία νέα δανειοδότηση της Ελλάδας το αργότερο έως τα τέλη του 2014.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle εκπρόσωπος του υπουργείου τονίζει ότι μόλις πρόσφατα η Τρόικα έχει εξετάσει εμπεριστατωμένα την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας έχοντας αποφανθεί ότι η Ελλάδα εκπληρώνει όλα τα κριτήρια.

«Γι' αυτό, το υπουργείο Οικονομικών δεν βλέπει λόγο συζήτησης για οποιαδήποτε προσαρμογή ή αλλαγή» δηλώνει η εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει το πρόγραμμα όπως αυτό έχει συμφωνηθεί. Υπενθυμίζει, ωστόσο, ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν ήδη υποσχεθεί περαιτέρω υποστήριξη προς την Ελλάδα.

Με την τοποθέτηση αυτή το Βερολίνο φαίνεται να αντικρούει εσωτερικό έγγραφο της γερμανικής κεντρικής τράπεζας που είχε περιέλθει στην κατοχή του περιοδικού Der Spiegel και κάνει λόγο για ανάγκη επιπλέον δανεισμού προς την Ελλάδα «το αργότερο το 2014», ενώ παράλληλα εκτιμά ότι κατά την εκταμίευση της τελευταίας δόσης προς την Αθήνα είχαν πρυτανεύσει πολιτικά κριτήρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ