Στο «κόκκινο» η Αμυγδαλέζα μετά την εξέγερση των κρατουμένων μεταναστών -Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά τους δραπέτες - iefimerida.gr

Στο «κόκκινο» η Αμυγδαλέζα μετά την εξέγερση των κρατουμένων μεταναστών -Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά τους δραπέτες

Στο «κόκκινο» η Αμυγδαλέζα μετά την εξέγερση των κρατουμένων μεταναστών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα το βράδυ του Σαββάτου όταν σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια. Αλλοδαποί εξεγέρθηκαν κατά την ώρα διανομής του φαγητού, βάζοντας φωτιά σε στρώματα και οικίσκους, διαμαρτυρόμενοι για την παράταση χρόνου κράτησής τους και τις συνθήκες διαβίωσής τους. Δέκα αλλοδαπούς που διέφυγαν αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Ολα ξεκίνησαν στις 9.10 το βράδυ, όταν ομάδες αλλοδαπών κρατουμένων επιτέθηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, απρόκλητα στους φρουρούς του Κέντρου, πετώντας πέτρες, μπουκάλια νερού τα οποία είχαν γεμίσει με χαλίκια, και άλλα αντικείμενα, ενώ πυρπόλησαν στρώματα, κρεβάτια και οικίσκους.

Τα επεισόδια πήραν γρήγορα διαστάσεις και στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με συνδρομή των ΜΑΤ, για την αποκατάσταση της τάξης. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων ήταν ο τραυματισμός δέκα αστυνομικών από ρίψεις αντικειμένων, ενώ δεν δηλώθηκαν τραυματισμοί αλλοδαπών.

Από τις ταραχές προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε εγκαταστάσεις ενώ σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., 14 αλλοδαποί (11 υπήκοοι Πακιστάν, 2 Αφγανιστάν και 1 Μπαγκλαντές) συνελήφθησαν στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου, ενώ αναζητούνται άλλοι δέκα (8 υπήκοοι Πακιστάν και 2 Αφγανιστάν), οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Νέα κόντρα με Δένδια - ΣΥΡΙΖΑ

Για «απάνθρωπες συνθήκες κράτησης» και «εξωφρενική παράταση κράτησης από 12 σε 18 μήνες» έκανε λόγο ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς μετά τα γεγονότα στην Αμυγδαλέζα, και ζήτησε «να ερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για χρήση βίας από αστυνομικούς πριν, και για εκατέρωθεν τραυματισμούς μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.».

Αμεση και σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Νίκου Δένδια, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δικαιολογεί κακουργηματικού χαρακτήρα αντιδράσεις απέναντι στο δικαίωμα του ελληνικού κράτους να περιορίζει όποιον έχει εισέλθει παράνομα στο έδαφός του».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ