Δύσκολη νύχτα για Ανδρο και Ηλεία – Ατελειώτη μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα - iefimerida.gr

Δύσκολη νύχτα για Ανδρο και Ηλεία – Ατελειώτη μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα

Δύσκολη νύχτα για Ανδρο και Ηλεία – Μαίνονται ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βασανιστική νύχτα για τους κατοίκους της Ανδρου και τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, καθώς μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε από το Σάββατο και πλέον έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα.

Στην περιοχή βρίσκονται, πλέον, 65 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ τα μέσα εναέριας πυρόσβεσης σταμάτησαν τις προσπάθειες εξαιτίας της νύχτας.

Στις δυνάμεις συμπεριλαμβάνονται και ένα όχημα με πέντε πυροσβέστες που κατέφθασε από την Τήνο και δέκα πυροσβέστες που ήρθα από την Σύρο. Από το μεσημέρι της Κυριακής έχουν καταφθάσει και ενισχύσεις από την Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή το ένα μέτωπο είναι εκείνο στο χωριό Ανω Πιτροφός, το οποίο έχει ήδη εκκενωθεί από το μεσημέρι, ενώ οι φλόγες μπήκαν στον οικισμό και έκαψαν αυλές και πέργκολες, ενώ το δεύτερο και πλέον επικίνδυνο είναι εκείνο προς το χωριό Μένιτες.

Η περιοχή στις Μένιτες είναι από τις πιο πράσινες και πιο δύσβατες και εκφράζονται φόβοι πως θα υπάρξει μεγάλη καταστροφή σε περίπτωση που δεν τεθεί υπό έλεγχο, καθώς στο χώρο βρίσκονται πολλές εξοχικές κατοικίες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά ξέσπασε όταν βοσκοί προσπάθησαν να κάψουν ξερόχορτα, ωστόσο, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο εμπρησμού.

«Η φωτιά καίει από χθες το βράδυ, εκτιμώ ότι είναι εμπρησμός» είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου, Νίκος Θεολόγου, στον Real FM.

Οπως δήλωσε στο Mega ο δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γλυνός, το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησαν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη. Νωρίτερα, εστάλησαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν ρίξεις νερού λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ και η υδροληψία ήταν δύσκολη λόγω κυματισμού.

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κλινδία Ηλείας

Ασχημα είναι και τα μαντάτα από την Ηλεία όπου το απόγευμα της Κυριακής ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Κλινδία, ανάμεσα στον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς λίγο μετά τις 10 το βράδυ η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη.

Ειδικότερα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 26 οχήματα, καθώς και πεζοπόρα τμήματα, που αποτελούνται από 52 άτομα.

Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, όπως και από το γειτονικό δάσος της Φολόης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ