Τζένιφερ Ψάκη: Η συντοπίτισσα του Αντώνη Σαμαρά, αγαπημένο παιδί και σύμβουλος του Ομπάμα - iefimerida.gr

Τζένιφερ Ψάκη: Η συντοπίτισσα του Αντώνη Σαμαρά, αγαπημένο παιδί και σύμβουλος του Ομπάμα

Τζένιφερ Ψάκη: Η συντοπίτισσα του Αντώνη Σαμαρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και μόλις 35 ετών, η ελληνικής καταγωγής Τζένιφερ Ψάκη θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, ενώ φρόντισε να ξαφνιάσει και τον πρωθυπουργό, όταν του μίλησε ανακοινώνοντάς του «είμαι και εγώ από τη Μεσσηνία».

Στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής» την θεωρούν ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ η ίδια μετράει 13 χρόνια στον πολιτικό στίβο και συνεργασίες με μερικούς δύσκολους ανθρώπους.

Πρόσφατα δήλωσε, ως εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι « Το επίθετό μου είναι ελληνικό και είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη», αναφερόμενη στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Στην παρούσα φάση εργάζεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αποτελεί το «δεξί χέρι» του Τζον Κέρι, ενώ τα δημοσιεύματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τη θέλουν να έχει βάλει πλώρη για εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ψάκη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Τζον Κέρι, φέρεται να προσέγγισε τον Ελληνα πρωθυπουργό και σε μια εγκάρδια συνομιλία του εκμυστηρεύθηκε πως έχει καταγωγή από τη Μεσσηνία.

Κόρη Ρεπουμπλικάνου κτηματομεσίτη (του Τζέιμς - Τζιμ Ψάκη) και μιας Δημοκρατικής ψυχοθεραπεύτριας της Αϊλίν Μέντβεϊ), η Τζένιφερ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κονέκτικατ στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Οσο ήταν ακόμη στο σχολείο, το όνειρό της ήταν να ακολουθήσει καριέρα κολυμβήτριας. Ωστόσο, στην πορεία το εν λόγω όνειρο εγκαταλείφθηκε για χάρη της πολιτικής.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της το 2001 στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών στην Αϊόβα και το 2004 πήρε τη θέση της αναπληρώτριας επικεφαλής στα γραφεία Τύπου στην εκστρατεία του Τζον Κέρι.

Κατά την πρώτη εκλογική μάχη του Μπαράκ Ομπάμ, το 2008, η Τζένιφερ συνόδευε τον μετέπειτα πρόεδρο των ΗΠΑ σε όλα τα ταξίδια ως επικεφαλής του γραφείου Τύπου και μετά την εκλογή του τον ακολούθησε στον Λευκό Οίκο.

Το 2012 με αφορμή τις προεδρικές εκλογές επέστρεψε ως επικεφαλής του γραφείου Τύπου στο επιτελείο του Μπάρακ Ομπάμα. Τον Φεβρουάριο του 2013 ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ