Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα - iefimerida.gr

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εξέγερση των κρατούμενων μεταναστών στο κέντρο της Αμυγδαλέζας προκάλεσε νέα ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για απάνθρωπες συνθήκες και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να απαντά με οργισμένη ανακοίνωση.

Το απόγευμα της Κυριακής ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τσουκαλάς, με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «απάνθρωπες συνθήκες κράτησης» και «εξωφρενική παράταση κράτησης από 12 σε 18 μήνες», ενώ ζήτησε ακόμη « να ερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για χρήση βίας από αστυνομικούς πριν, και για εκατέρωθεν τραυματισμούς μετά την επέμβαση των ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ, καθώς και για απειλές ότι οι κρατούμενοι δεν θα έχουν πρόσβαση στη διαδικασία αίτησης ασύλου σε δεύτερο βαθμό».

Δεν άργησε να έρθει και η οργισμένη απάντηση του Νίκου Δένδια ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ζητά «ανέλεγκτη είσοδο μεταναστών στο έδαφος της Ελλάδας και και ελεύθερη διαβίωση κάθε παράνομου μετανάστη, όπου αυτός επιθυμεί».

«Φτάνει μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο να δικαιολογεί κακουργηματικού χαρακτήρα αντιδράσεις απέναντι στο δικαίωμα του ελληνικού κράτους να περιορίζει όποιον έχει εισέλθει παράνομα στο έδαφός του!» πρόσθεσε ο υπουργός και κατέληξε «Στόχος μας είναι κάθε παράνομος μετανάστης, εφόσον τα αρμόδια όργανα κρίνουν ότι δεν δικαιούται διεθνούς προστασίας, να κρατείται μέχρι να επιστρέψει στην πατρίδα του. Η Ελλάδα δεν είναι πια «ξέφραγο αμπέλι».

Φωτογραφίες Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ