Ουρανοξύστης για γέλια και κλάματα – 47 όροφοι χωρίς ασανσέρ - iefimerida.gr

Ουρανοξύστης για γέλια και κλάματα – 47 όροφοι χωρίς ασανσέρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτι διαφορετικό πρέπει να είχαν στο μυαλό τους οι εμπνευστές του πύργου In Tempo, στο τουριστικό Μπενιντόρμ της Ισπανίας, οι οποίοι φιλοδοξούσαν να κατασκευάσουν το υψηλότερο συγκρότημα κατοικιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο ουρανοξύστης περιλαμβάνει 47 ορόφους, ωστόσο, έχει και μια παγκόσμια «πρωτοτυπία» καθώς δεν διαθέτει ανελκυστήρα από τον 20ο όροφο και πάνω.

Η κατασκευή του κτιρίου ξεκίνησε το 2007, ενώ μέχρι την κατασκευή του 23ου ορόφου δεν υπήρχε καν ασανσέρ για τους εργάτες οι οποίοι ανεβοκατέβαιναν με τα πόδια.

Ο ανελκυστήρας τελικά κατασκευάστηκε και λειτούργησε μέχρι τον Ιούλιο του 2011, οπότε τα συρματόσχοινά του έσπασαν και ο θάλαμος έπεσε στο κενό με 13 εργάτες, πολλοί από τους οποίους τραυματίστηκαν σοβαρά.

Τα ασθενοφόρα δεν μπορούσαν όμως να φτάσουν στο σημείο επειδή οι κατασκευαστές είχαν επιλέξει για λόγους κόστους να μην δημιουργήσουν είσοδο για οχήματα στο εργοτάξιο.

Η έλλειψη προνοητικότητας έγινε ακόμα πιο αισθητή όταν η κατασκευή είχε φτάσει στον 46ο όροφο και η κάτοψη του τελευταίου ορόφου δεν ήταν ακόμα έτοιμη.

Η μεγάλη όμως «έκπληξη» ήρθε πέρυσι τον Ιανουάριο, όταν ανακαλύφθηκε ότι οι αρχιτέκτονες δεν είχαν προβλέψει χώρο για το φρεάτιο του ανελκυστήρα πάνω από τον 20ό όροφο.

Οι αρχιτέκτονες παραιτήθηκαν τον Μάιο του 2012 και έκτοτε αρνούνται να σχολιάσουν το θέμα, αναφέρει η ισπανική εφημερίδα.

Παραμένει ασαφές πώς θα λυθεί το πρόβλημα μέχρι την παράδοση του κτηρίου, η οποία έχει αναβληθεί για το Δεκέμβριο του 2013.

Η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί κατά 94% και το 35% των πολυτελών διαμερισμάτων έχει πουληθεί σε επενδυτές.

Παρά τις μνημειώδεις γκάφες, οι κατασκευαστές, πάντως, δεν έχουν μειώσει τις τιμές: ένα διαμέρισμα του ενός υπνοδωματίου στους χαμηλότερους ορόφους τιμάται 358.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ