«Γκάζια» Σαμαρά σε υπουργούς: Διακοπές τέλος, τα θέλω όλα έτοιμα μέχρι τέλος Αυγούστου - iefimerida.gr

«Γκάζια» Σαμαρά σε υπουργούς: Διακοπές τέλος, τα θέλω όλα έτοιμα μέχρι τέλος Αυγούστου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στενό μαρκάρισμα περιμένει ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο τις επόμενες εβδομάδες, καθώς ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έστειλε τελεσίγραφο να είναι όλα έτοιμα μέχρι το τέλος Αυγούστου για να μπει η κυβέρνηση στη νέα διαπραγμάτευση με την Τρόικα πλήρως προετοιμασμένη.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Real News» ο κ. Σαμαρά διεμήνυσε πως περιμένει από τους υπουργούς του να υλοποιήσουν όλα τα προαπαιτούμενα πριν μπει ο «καυτός» Σεπτέμβρης.

«Θέλω όσο πιο γρήγορα γίνεται το καθετί. Θέλω τα προαπαιτούμενα πολύ πιο γρήγορα από τα χρονοδιαγράμματα. Ό,τι μπορεί να είναι έτοιμο, να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Θέλω να είμαι δυνατός στη διαπραγμάτευση» φέρεται να έχει πει ο κ. Σαμαράς, καθώς ο Σεπτέμβρης θα είναι μήνας καθοριστικός.

Ειδικότερα, στις 12 Σεπτεμβρίου φθάνουν τα χαμηλά κλιμάκια της Τρόικα, στις 17 τα μεσαία και στις 21 η ηγεσία κάτι που σημαίνει πως η κυβέρνηση δεν θα πάρει ανάσα.

Οι βασικοί στόχοι και τα όπλα

Τρία είναι τα βασικά σημεία στα οποία εστιάζει η κυβέρνηση με το βλέμμα στον δύσκολο Σεπτέμβρη και αυτά είναι

  • να μην υπάρξουν παρεκκλίσεις από το πρόγραμμα
  • να αποφευχθούν νέα μέτρα για το Μεσοπρόθεσμο 2014 – 2017 και
  • να υπάρξει ένα παραθυράκι για νέα ελάφρυνση του χρέους

Για να φθάσει σε αυτά, ωστόσο, το Μαξίμου πρέπει να... τρέξει τους υπουργούς ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως τα προαπαιτούμενα όπως:

  • η ολοκλήρωση της κινητικότητας – διαθεσιμότητας στο Δημόσιο
  • η αναδιάρθρωση των αμυντικών συστημάτων
  • η πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ για να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση

Διακοπές τέλος – Ολοι στα υπουργεία

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει δώσει σαφή εντολή για διακοπές μόνο την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και επιστροφή όλων στα γραφεία τους στις 19 Αυγούστου.

Ο ίδιος άλλωστε, σύμφωνα με το newsit, θα πραγματοποιήσει ολιγοήμερες διακοπές με τη σύζυγό του στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, Ναύπλιο και Πύλο.

Ολιγοήμερες διακοπές αναμένεται να κάνουν οι υπουργοί που νιώθουν την «καυτή ανάσα» των εκπροσώπων των δανειστών όπως οι κ. κ. Στουρνάρας, Μητσοτάκης και Μιχελάκης.

Μάλιστα οι υπουργοί φαίνεται πως έχουν δηλώσει ήδη τόσο τις ημέρες των αδειών τους όσο και το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης τους.

Αλλωστε στο Μαξίμου εκφράζουν ικανοποίηση από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν και τα θετικά λόγια του Μαράκ Ομπάμα ως ένα αντίβαρο στην πίεση που θα ασκηθεί εκ νέου από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ