Σταϊκούρας: Είμαστε όλο και πιο κοντά στο πρωτογενές πλεόνασμα - iefimerida.gr

Σταϊκούρας: Είμαστε όλο και πιο κοντά στο πρωτογενές πλεόνασμα

Σταϊκούρας: Είμαστε όλο και πιο κοντά στο πρωτογενές πλεόνασμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφορικά με τον εθνικό στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013.

Ο κ. Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» αναφέρει «Το πρωτογενές πλεόνασμα της κεντρικής κυβέρνησης κατά τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτος ανήλθε σε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που ο στόχος προέβλεπε έλλειμμα 3,1 δισ. ευρώ».

Για το λόγο αυτό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι τα προσωρινά στοιχεία για το έσοδα προϋπολογισμού τον Ιούλιο επιβεβαιώνουν πως οι υστερήσεις του πρώτου εξαμήνου θα είναι αντιμετωπίσιμες και ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 όλο και πιο εφικτός.

Ανοίγει, ακόμη, παράθυρο για μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης επισημαίνοντας«Προχωράμε τη διαπραγμάτευση και σε άλλες περιπτώσεις, όπως ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Θέλουμε να συνεχίσουμε, δηλαδή, μία πολιτική αποκλιμάκωσης της φορολογικής επιβάρυνσης».

Τοποθετήθηκε, επίσης, και για τα σενάρια περί «πολιτικού ατυχήματος» και πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας πως «στη δημοκρατία ατυχήματα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο επιλογές. Δική μας επιλογή να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ