Τι κρύβεται πίσω από τη σφοδρή κόντρα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του 902 - iefimerida.gr

Τι κρύβεται πίσω από τη σφοδρή κόντρα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του 902

Τι κρύβεται πίσω από τη σφοδρή κόντρα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του 902
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ημέρες της διάσπασης του ΚΚΕ το 1991 θυμίζει η τελευταία σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ Περισσού και Κουμουνδούρου με αφορμή την πώληση του 902 σε άγνωστο, μέχρι στιγμής αγοραστή, καθώς και τα δύο κόμματα έχει επιδοθεί σε πόλεμο ανακοινώσεων με δηλητηριώδη σχόλια ένθεν κακείθεν.

Οι σχέσεις των δύο κομμάτων της Αριστεράς έχουν φθάσει σε οριακό επίπεδο με την κόντρα να λαβαίνει χώρα τόσο διαδικτυακά όσο και σε επίπεδο ανακοινώσεων.

Στο επίκεντρο της σύγκρουσης, όπως αναφέρει το «ΕΘΝΟΣ» βρέθηκε και ο ίδιος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν εκείνος που υποστήριζε με θέρμη το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ για «κυβέρνηση της Αριστεράς».

Ο «Ριζοσπάστης» κάλεσε την Κουμουνδούρου να «το βουλώσει», καθώς «έχουμε ράμματα για τη γούνα τους» σε απάντηση στα καυστικά σχόλια της ιστοσελίδας iskra που εκφράζει το ρεύμα του κ. Λαφαζάνη.

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάλεσε την ηγεσία του ΚΚΕ να δώσει εξηγήσει τονίζοντας «Νομίζω ότι τις χρωστούν πριν από όλα στον κόσμο του ΚΚΕ. Δεν είναι νοητό να ακολουθεί η Αριστερά, σε τέτοια θέματα που σχετίζονται με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Ο Περισσός απάντησε με ουκ ολίγα σχόλια μέσα από τις σελίδες του «Ριζοσπάστη», ενώ στο site του ΚΚΕ «902» αναρτήθηκε σχόλιο, με τον τίτλο «αντιΚΚΕ αποστολές από το σινάφι του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο ίδιος ο γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, εξαπολύει εδώ και καιρό συνεχείς επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, κάτι που καθρεφτίζει την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Περισσός την επόμενη περίοδο.

Στον αντίποδα, η Κουμουνδούρου ενδεχομένως να επιθυμεί να αποκτήσει εκ νέου έρεισμα στο κοινό της Αριστεράς έπειτα από την πιο κεντρώα στροφή που έχει πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ