Υπό τον τρόμο του «Εγκέλαδου» η Φθιώτιδα – Θα κουνιέται για ακόμη δύο εβδομάδες

Βασανιστικές αναμένεται να είναι και οι επόμενες εβδομάδες για τους κατοίκους της Φθιώτιδα η οποία σείεται εδώ και ημέρες από συνεχείς ισχυρές σεισμικές δονήσεις, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι η δραστηριότητα θα συνεχιστεί για ακόμη δύο εβδομάδες.

Ο σεισμολόγος, Ευθύμιος Λέκκας, χαρακτήρισε μεν την ισχυρή δόνηση 4,7 βαθμών της Παρασκευής ως τον κύριο μετασεισμό που περίμεναν οι επιστήμονες, ωστόσο, εκτίμησε πως η δραστηριότητα θα συνεχίσει να υπάρχει για ακόμη δύο εβδομάδες.

Τη στιγμή που η Φθιώτιδα χορεύει στον ρυθμό των Ρίχτερ, οι κάτοικοι στους οικισμούς που επλήγησαν και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

Στην περιοχή έσπευσαν τόσο ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο βουλευτής του νομού και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε πως η πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τον πολιτών, τη στιγμή που οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν και θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες καθώς τη Δευτέρα ξεκινά η δεύτερη φάση της διαδικασίας για να αποζημιωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι πληγέντες.

Μαζί με τον υπουργό ήταν και ο διευθυντής του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Νικήτας Παπαδόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι αυτός ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ρεγγίνι συμμετείχαν ακόμη η βουλευτής της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα Ελένη Μακρή Θεοδώρου, η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας Πόπη Γερακούδη, ο αντιπεριφερειαρχης Φθιώτιδας, αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας Θωμάς Στάικος, ο δήμαρχος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου Βαγγέλης Τετριμήδας.

Φωτογραφία Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ