ΔΗΜΑΡ κατά Στουρνάρα για πλειστηριασμούς: Απαράδεκτο να βάλλεται το δικαίωμα στην κατοικία - iefimerida.gr

ΔΗΜΑΡ κατά Στουρνάρα για πλειστηριασμούς: Απαράδεκτο να βάλλεται το δικαίωμα στην κατοικία

ΔΗΜΑΡ κατά Στουρνάρα για πλειστηριασμούς: Απαράδεκτο να βάλλεται το δικαίωμα στη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίδραση της ΔΗΜΑΡ προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος άνοιξε την πόρτα για πλειστηριασμούς ακινήτων.

Σε ανακοίνωσή της η Αγίου Κωνσταντίνου ζητάει παράταση πλειστηριασμών έως το 2015 και τονίζει ότι «Είναι απαράδεκτο, σε μια περίοδο μεγάλης συρρίκνωσης και σε πολλές περιπτώσεις εξαφάνισης του οικογενειακού εισοδήματος, να βάλλεται και το στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία του».

Αναλυτικά:

«Το κράτος οφείλει να προστατεύσει την εστία των νοικοκυριών και η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας να παραταθεί έως το 2015 .

Είναι απαράδεκτο, σε μια περίοδο μεγάλης συρρίκνωσης και σε πολλές περιπτώσεις εξαφάνισης του οικογενειακού εισοδήματος, να βάλλεται και το στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία του.

Αντιθέτως αυτό που επιβάλλεται είναι οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες εξυπηρέτησης τους. Αυτό εξάλλου θα περιορίσει και τις επισφάλειες των τραπεζών»,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ