Με 50 ευρώ το μήνα τακτοποιούν τα κτίσματα τους οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων

Τακτοποιεί τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ο νέος νόμος του υπουργείου Περιβάλλοντος που ψηφίστηκε στη Βουλή. Με μόλις 50 ευρώ το μήνα και 102 δόσεις οι ιδιοκτήτες θα τακτοποιούν τα αυθαίρετα κτίσματα.

Ωστόσο σε περιπτώσεις μεγάλων αυθαιρεσιών, ή σε εντελώς παράνομα κτίσματα, ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιτύχει μόνο αναστολή κατεδάφισης για 30 χρόνια, ωστόσο του δίνεται η δυνατότητα να νομιμοποιήσει στη συνέχεια το κτίσμα υπό προϋποθέσεις,

Παράλληλα, προβλέπονται και εκπτώσεις στα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που είναι άνεργοι ή ανήκουν σε άλλες ευπαθείς ομάδες. Συγκεκριμένα, υπάρχει έκπτωση 85% για άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, 80% για άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω με ατομικό εισόδημα έως 18.000 ευρώ ή οικογενειακό έως 24.000 ευρώ, 80% για παλιννοστούντες ομογενείς και Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους μονίμους κατοίκους Θράκης, 50% έκπτωση για τέκνα παλιννοστούντων, 70% έκπτωση για τρίτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες με ατομικό εισόδημα έως 25.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ και 30% έκπτωση για μακροχρόνια ανέργους. Επίσης, για τους πολύτεκνους, προβλέπεται έκπτωση 80% για την κύρια και 50% για τη δευτερεύουσα κατοικία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ