Πότε το σεξ με έναν πρώην επιδρά θετικά στη ψυχολογία - iefimerida.gr

Πότε το σεξ με έναν πρώην επιδρά θετικά στη ψυχολογία

Σε ποιά περίπτωση το σεξ με τον πρώην επηρεάζει θετικά την ψυχολογία ενός χωρισμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βάλσαμο για το ψυχολογικό στρες που προκαλεί το διαζύγιο αποτελεί, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το σεξ ανάμεσα στο χωρισμένο ζευγάρι.

Συγκεκριμένα, έρευνα του πανεπιστημίου της Αριζόνα που δημοσιεύτηκε, σύμφωνα με το K-mag.gr, στο επιστημονικό έντυπο Journal of Social and Clinical Psychology καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το σεξ με τον/την πρώην μπορεί να έχει και οφέλη για τα μέλη του πρώην ζευγαριού.

Στην έρευνα συμμετείχαν 137 πρόσφατα χωρισμένοι ενήλικες. Το 82,5% αυτών είχε διατηρήσει επαφή με τον/την πρώην και μάλιστα το 21,95 είχε έρθει και σε ερωτική επαφή με τον/την πρώην του.

Το κατά πόσο το σεξ τούς βοηθούσε να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον, μετά το τέλος του γάμου τους, εξαρτιόταν από το πόσο «οριστικό» θεωρούσαν το χωρισμό.

Οσοι από αυτούς δεν είχαν αποδεχτεί την ιδέα του χωρισμού, ένιωθαν ότι οι σεξουαλικές συνευρέσεις με τον μέχρι πρότινος σύντροφό τους τούς βοηθούσαν να ξεπεράσουν πιο ανώδυνα τον πόνο του διαζυγίου.

Από την άλλη πλευρά όσοι είχαν αποδεχτεί την ιδέα του διαζυγίου, δεν πίστευαν ότι το να κάνουν σεξ με τον/την πρώην επηρέαζε το πώς αντιμετώπιζαν την κατάσταση, κάτι που δείχνει, σύμφωνα με την έρευνα, ότι η σεξουαλική επαφή μετά το χωρισμό δεν προκαλεί περαιτέρω ψυχολογικά προβλήματα στα μέλη του ζευγαριού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ