Εννιά τρόφιμα σε ρόλο... καθαριστικού για το σπίτι - Ποια είναι και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε - iefimerida.gr

Εννιά τρόφιμα σε ρόλο... καθαριστικού για το σπίτι - Ποια είναι και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρόφιμα που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια, όπως το ψωμί και το ρύζι εκτός από το να ικανοποιήσουν την πείνα μπορούν να «ενσαρκώσουν» και διαφορετικούς ρόλους, αντικαθιστώντας τα χημικά καθαριστικά αλλά προσφέροντας το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα.

Δείτε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εννιά συγκεκριμένα τρόφιμα για να καθαρίσετε το σπίτι και τα ρούχα σας:

  • Λευκό ψωμί

Η ψίχα του λευκού ψωμιού καθαρίζει τέλεια τους πίνακες και ειδικά τις ελαιογραφίες. Ταμπονάρετε απαλά μια φέτα λευκό ψωμί πάνω στον πίνακά σας και θα τον δείτε να... γυαλίζει.

  • Κέτσαπ

Η κέτσαπ εκτός από μια έτοιμη σος στο ψυγείο σας που μπορείτε να την προσθέσετε οπουδήποτε αποτελεί και ένα τέλειο καθαριστικό για τα μαγειρικά σας σκεύη από χαλκό και ορείχαλκο. Ρίξτε λίγο κέτσαπ σε ένα πανί και τρίψτε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε με μια πετσέτα και θα τα δείτε να γυαλίζουν.

  • Πλιγούρι βρόμης

Τρίψτε τα χέρια σας με πλιγούρι βρώμης και μετά ξεπλύνετέ τα με άφθονο νερό για να καθαρίσουν από κάθε βρωμιά.

  • Ρύζι

Το ρύζι μπορεί να δράσει σαν ένα αποτελεσματικό καθαριστικό για τα λερωμένα σας βάζα και μπουκάλια. Γεμίστε τα τρία τέταρτα του γυάλινου δοχείου που θέλετε να καθαρίσετε με ζεστό νερό και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ωμό ρύζι. Κλείστε το άνοιγμα με το χέρι σας και ανακαινίστε με δύναμη. Στη συνέχεια αδειάστε το περιεχόμενο, ξεπλύνετε το βάζο καλά και... δείτε το να αστράφτει.

  • Κορνφλάουρ

Το κορνφλάουρ μπορεί να σώσει το... χαλί σας, στην περίπτωση που αυτό λερωθεί με γράσο. Ρίξτε μια ικανοποιητική ποσότητα κορνφλάουρ πάνω στο λεκέ, αφήστε το να καθίσει για 15 έως 30 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.

  • Τσάι

Το μαύρο τσάι μπορεί να αφαιρέσει τη σκουριά από όλα σας τα σκεύη. Βράστε μαύρο τσάι σε νερό, αφήστε το να κρυώσει, βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετήστε σε αυτό όλα τα σκεύη που θέλετε να καθαρίσετε. Αφήστε τα για αρκετή ώρα και στη συνέχεια σκουπίστε τα με ένα πανί και θα δείτε τη σκουριά να... εξαφανίζεται.

  • Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα αποδεικνύεται σωτήρια για τους ανοξείδωτους νεροχύτες, το... χαμόγελό σας και τις δυσάρεστες οσμές. Για να καθαρίσετε το νεροχύτη σας ρίξτε σε αυτό λίγη σόδα και στη συνέχεια τρίψτε τον με ένα βρεγμένο πανί. Στη συνέχεια σκουπίστε τον με ένα στεγνό πανί και δείτε τον να...αστράφτει. Επίσης, η μαγειρική σόδα μπορεί να δώσει στο χαμόγελό σας τη χαμένη του λάμψη. Διαλύστε λίγη σόδα σε κρύο νερό και κάντε γαργάρες, δυο-τρεις φορές την εβδομάδα. Τέλος, η σόδα εξαφανίζει τις δυσάρεστες οσμές. Βάλτε λίγη σε ένα πιατάκι και τοποθετήστε το στο ψυγείο σας για να σας απαλλάξει από τις ενοχλητικές μυρωδιές.

  • Αλκοόλ

Το αλκόολ ή το λευκό οινόπνευμα μπορεί να σας απαλλάξει από τους επίμονους λεκέδες σε ξύλινα πατώματα. Ρίξτε λίγο επάνω σε ένα κομμάτι βαμβάκι και τρίψτε ελαφρά.

  • Καφές

Το κατακάθι του καφέ είναι μια ανέξοδη λύση για πολλά προβλήματα: Τρίψτε με αυτό επίμονους λεκέδες σε ρούχα και δείτε τους να εξαφανίζονται, αλλά και τις βρομιές στα μαγειρικά σας σκεύη ή βάλτε λίγο από αυτό σε μια κάλτσα και τοποθετείστε την στην ντουλάπα σας για να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές μυρωδιές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ