Στο μικροσκόπιο εφοριακός με τραπεζικές καταθέσεις 229.000 ευρώ που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει - iefimerida.gr

Στο μικροσκόπιο εφοριακός με τραπεζικές καταθέσεις 229.000 ευρώ που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει

Στο μικροσκόπιο εφοριακός με τραπεζικές καταθέσεις 229.000 ευρώ που δεν μπορούσε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πειθαρχική δίωξη εφοριακού ο οποίος βρέθηκε να έχει καταθέσεις 229.000 ευρώ που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Ο εφοριακός μπήκε στο μικροσκόπιο των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης οι οποίοι και έλεγξαν την περιουσιακή του κατάσταση. Οπως διαπιστώθηκε, ο συγκεκριμένος υπάληλλος είχε υποβάλλει κατά τα έτη 2007-2010 ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, αφού είχε παραλείψει να δηλώσει το σύνολο των οικογενειακών τραπεζικών καταθέσεών του.

Σύμφωνα με το Mega, το 2008 δήλωσε 89.500 ευρώ, ενώ στους λογαριασμούς του βρέθηκαν 401.000 ευρώ Το 2009 δήλωσε 87.500 ευρώ και στους λογαριασμούς του βρέθηκαν 364.000 και Το 2009 δήλωσε μόλις 9.000 ευρώ, ενώ είχε 42.000, ποσά τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει από τα δηλωθέντα εισοδήματά του.

Μετά τα ευρήματα αυτά, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ζήτησε την πειθαρχική δίωξη του υπαλλήλου.

Η σχετική έκθεση διαβιβάσθηκε και στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των ευρημάτων, στην αρμόδια ΔΟΥ όπου υπηρετεί, για τις δικές της ενέργειες, καθώς και στον Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας για καταλογισμό των αδικαιολογήτως κτηθέντων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ