Aποκάλυψη Σαμαρά σε Ομπάμα: Η Ελλάδα κρύβει 4,7 τρισ. κυβικά υδρογονανθράκων - iefimerida.gr

Aποκάλυψη Σαμαρά σε Ομπάμα: Η Ελλάδα κρύβει 4,7 τρισ. κυβικά υδρογονανθράκων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί χθες η αμερικανική πλευρά να εξέφρασε τη στήριξή της στην ελληνική κυβέρνηση διά στόματος Μπαράκ Ομπάμα τονίζοντας παράλληλα ότι η λιτότητα δεν είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης, -ένα μήνυμα με παραλήπτη το Βερολίνο-, ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο έγινε και μια μεγάλη αποκάλυψη για το μέγεθος των ελληνικών κοιτασμάτων από τον Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr όταν η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε στον ενεργειακό πλούτο της Ελλάδας ο κ. Σαμαράς είπε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα αποθέματα υδρογονανθράκων Ισραήλ-Κύπρου ανέρχονται σε 4,5 τρισ. κυβικά μέτρα ενώ τα ελληνικά εκτιμώνται στα 4,7 τρισ. κυβικά μέτρα.

Μάλιστα, ο Ελληνας πρωθυπουργός συνομιλώντας με τον Αμερικανό πρόεδρο ανέφερε πως το σύνολο του συγκεκριμένου ενεργειακού πλούτου που κρύβεται στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να καλύψει το 50% των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης για τα επόμενα 30 χρόνια, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως ο TAP από μόνος του μπορεί να καλύψει το 1,5 έως 3% της ευρωπαϊκής ζήτησης φυσικού αερίου.

Δεδομένου ότι με όσα είναι μέχρι σήμερα γνωστά τα αποτελέσματα των σεισμικών καταγραφών που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι το φθινόπωρο μέχρι τις αρχές του 2013 από τη Νορβηγική PGS αναζητώντας πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή από το βόρειο Ιόνιο μέχρι νοτίως της Κρήτης βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας η οποία και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος τους έτους, ο πρωθυπουργός, προφανώς, έχει στα χέρια του τις πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος των σχετικών κοιτασμάτων, τις οποίες και θέλησε να αποκαλύψει στον Αμερικανό πρόεδρο.

Συνεχίζει τις επαφές του στις ΗΠΑ ο Σαμαράς

Ο Ελληνας πρωθυπουργός μετά το κρίσιμο ραντεβού που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα συνεχίζει τις επαφές του επί αμερικανικού εδάφους. Την Παρασκευή συναντήθηκε με τον πρόεδρο της JP MORGAN Τζέιμι Ντιμόν στη Νέα Υόρκη, με τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν για τις προοπτικές επενδύσεων στην ελληνική οικονομία.

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του πρωθυπουργού, διάρκειας μίας ώρας με το δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ενώ ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τα γραφεία της εφημερίδας New York Times.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρωθυπουργός Νέα Υόρκη ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα ευρώπη Αντώνης Σαμαράς υδρογονάνθρακες Βερολίνο δήμαρχος Λευκός Οίκος Μάϊκλ Μπλούμπεργκ κοιτάσματα Έλληνας πρωθυπουργός δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπορεί χθες η αμερικανική πλευρά να εξέφρασε τη στήριξή της στην ελληνική διά στόματος Μπαράκ Ομπάμα τονίζοντας παράλληλα ότι η λιτότητα δεν είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης ένα μήνυμα με παραλήπτη το Βερολίνο ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Λευκό Οίκο έγινε και μια μεγάλη αποκάλυψη για το μέγεθος των ελληνικών κοιτασμάτων από το στόμα του Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr ότα η συζή 5 τρισ. κυβικά μέτρα ενώ τα ελληνικά εκτιμώνται στα 4 7 τρισ. κυβικά μέτρα. Μάλιστα ο Ελληνας πρωθυπουργός συνομιλώντας με τον Αμερικανό πρόεδρο ανέφερε πως
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ