Στα χέρια της αστυνομίας ο δραπέτης- ακροβάτης που είχε φύγει σαν κύριος από τα κρατητήρια της Ασφάλειας

Δύο εβδομάδες έμεινε χωρίς χειροπέδες ο Γεωργιανός που είχε αποδράσει από τα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι αρχές εντόπισαν τον 30χρονο και τον συνέλαβαν στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, μαζί με ένα ακόμη άτομο που είχε απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία για κλοπές.

Ο αλλοδαπός είχε φύγει σαν... κύριος από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στην υπόθεση για την οποία είχαν μπει σε διαθεσιμότητα τέσσερις αστυνομικοί. Ο Γεωργιανός, που κρατούνταν ως υπόδικος για διακεκριμένες κλοπές με τη μέθοδο της αναρρίχησης, είχε επιστρατεύσει το συγκεκριμένο ταλέντο του και για να αποδράσει.

Με τη βοήθεια συγκρατούμενού του, έσπασε την κλειδαριά του κελιού, πήγε στην τουαλέτα των κρατητηρίων και από εκεί μπήκε στο φωταγωγό, σκαρφάλωσε στην ταράτσα και κατέβηκε τον εξωτερικό τοίχο, χωρίς να τον δει κανείς. Η απουσία του είχε γίνει αντιληπτή έπειτα από ώρες, στην πρωινή καταμέτρηση των κρατουμένων.

Οπως έγινε γνωστό, ο 30χρονος είχε βρει καταφύγιο σε δωμάτιο το οποίο νοικιάστηκε από συμπατριώτες του στη Χαλκιδική, όπου και συνελήφθη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ