Απίστευτη γκάφα του πρακτορείου ειδήσεων «Νέα Κίνα»: Πίστεψε ότι ο Τζεφ Μπέζος αγόρασε κατά λάθος την Washington Post - iefimerida.gr

Απίστευτη γκάφα του πρακτορείου ειδήσεων «Νέα Κίνα»: Πίστεψε ότι ο Τζεφ Μπέζος αγόρασε κατά λάθος την Washington Post

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια απίστευτη γκάφα έκανε το κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το οποίο πήρε τοις μετρητοίς σατιρικό άρθρο του Andy Borrοwitz στο περιοδικό New Yorker πως ο ιδρυτής της Amazon Jeff Bezos, αγόρασε την Washington Post κάνοντας κλικ κατά λάθος στην ιστοσελίδα της εφημερίδας και διαπίστωσε την αγορά που έκανε από τον τραπεζικό του λογαριασμό!

Ο αρθρογράφος Andy Borrowitz ο οποίος διατηρεί σατυρική στήλη στο περιοδικό New Yorker, δημοσίευσε ένα σατιρικό άρθρο με τίτλο «Ο ιδρυτής του Amazon εξομολογείται ότι "κλίκαρε" κατά λάθος στην Washington Post».

Ο αρθρογράφος, στο σατυρικό του άρθρο περιγράφει τον Τζεφ Μπέζος να σερφάρει πυρετωδώς στο Διαδίκτυο και να αγοράζει κατά λάθος την Washington Post.

«Νόμιζα ότι σερφάριζα στην ιστοσελίδα της Washington Post χωρίς να προσέχω τι έκανα. Σε καμία περίπτωση δεν είχα την πρόθεση να αγοράσω οτιδήποτε», «δηλώνει» ο Τζεφ Μπέζος στο σατιρικό κείμενο του Borrowitz.

Αποτέλεσμα αυτής της «τεράστιας παρεξήγησης» ήταν να αγοράσει ο Μπέζος την Washington Post, κίνηση την οποία ο Τζεφ Μπέζος αντελήφθη όταν εντόπισε χρεωστικό 250 εκατομμυρίων δολαρίων στην κίνηση της τραπεζικής του κάρτας!

Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Κίνας, φαίνεται πως δεν κατάλαβε το σατιρικό κείμενο του Borrowitz, με αποτέλεσμα να το αναδημοσιεύσει σαν είδηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που το πρακτορείο Νέα Κίνα επέλεξε να συνοδεύσει ένα ρεπορτάζ με θέμα την εφαρμογή της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ με οπτικό υλικό που έδειχνε μία γυναίκα δεμένη με λουριά σε ένα κρεβάτι. Οπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για σκηνή από ταινία πορνό με τον τίτλο «Lethal Injection» (Θανατηφόρα Ενεση).

Ο Borrowitz, έχει ξεγελάσει για άλλη μία φορά κινεζική εφημερίδα, την 21st Century Business Herald, η οποία αναδημοσίευσε από το «Borowitz Report» την πληροφορία σύμφωνα με την οποία η Βόρεια Κορέα αναγκάσθηκε να αναβάλει εκτόξευση πυραύλου εξαιτίας «προβλημάτων με τα Windows 8» και ότι στη συνέχεια, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εξέταζε το ενδεχόμενο «να κηρύξει πόλεμο στην Microsoft».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ