Aναστάτωση στο Υπουργείο Πολιτισμού: Προβλήματα στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης - iefimerida.gr

Aναστάτωση στο Υπουργείο Πολιτισμού: Προβλήματα στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε τις εργασίες να έχουν αρχίσει ήδη στη Βασ. Σοφίας για το μεγαλόπνοο έργο επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης, προκαλεί αναστάτωση η είδηση πως τα μηχανήματα κατά τις πρώτες εκσκαφές έπεσαν σε νερά και σταμάτησαν οι εργασίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Ρηγόπουλου στην Καθημερινή σήμερα, πρόκειται για σοβαρή ανατροπή στα δεδομένα του έργου, καθώς ένα σημαντικό τμήμα της επέκτασης του κτιρίου πραγματοποιείται υπογείως και σε μεγάλο βάθος. Προσθέτει το ρεπορταζ «Η αστοχία στην εκτίμηση αποδίδεται στο γεγονός ότι στη γεωτεχνική μελέτη χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία για τον υδροφόρο ορίζοντα από τη δεκαετία του '90, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η κατασκευή του γειτονικού σταθμού του μετρό «Ευαγγελισμός». Ακριβώς εξαιτίας της άντλησης υδάτων από το εργοτάξιο του μετρό ο πλούσιος υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής (η οδός Μιχαλακοπούλου ακολουθεί την κοίτη του σκεπασμένου Ιλισσού) μειώθηκε σημαντικά. Προφανώς στα χρόνια που ακολούθησαν η στάθμη των υδάτων επανήλθε στο φυσικό της ύψος εκπλήσσοντας δυσάρεστα τους εργαζομένους στο εργοτάξιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νερά βρίσκονται από 7 έως 10 μέτρα πιο ψηλά από το σημείο που υποδείκνυε η γεωτεχνική μελέτη. »

Με δηλώσεις της στην εφημερίδα η Πόπη Δήμου, αναπληρωτής τμηματάρχης στη Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείυ Πολιτισμού, λέει πως «Το έργο δεν πρόκειται να σταματήσει. Ούτε θα υπάρξει νέα γεωτεχνική μελέτη». Θα υπάρξουν λοιπόν τροποποιήσεις στην αρχική μελέτη που μοιραία θα φέρουν αύξηση του κόστους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ