Η Google μας βοηθά να διαλέξουμε κωδικό – Η λέξη password είναι στα δέκα χειρότερα [λίστα] - iefimerida.gr

Η Google μας βοηθά να διαλέξουμε κωδικό – Η λέξη password είναι στα δέκα χειρότερα [λίστα]

Η Google μας βοηθά να διαλέξουμε κωδικό – Η λέξη password είναι στα δέκα χειρότε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θρύλος», «Φρίντα» ή «Κεφαλλονιά». Διαγράψτε τα εντελώς από τη μνήμη σας. Αν είστε οπαδός του Ολυμπιακού, αυτό είναι το όνομα του σκυλιού σας ή περάσατε υπέροχα ένα καλοκαίρι στο συγκεκριμένο νησί, η χειρότερη στιγμή για να το σκεφτείτε είναι όταν επιλέγετε ένα password στο διαδίκτυο. Και βέβαια το προφανές (password) επίσης... απαγορεύεται. Γιατί είναι, μαζί με τα παραπάνω, στη λίστα με τους δέκα χειρότερους κωδικούς.

Πρόσφατα η Google έκανε μία έρευνα ανάμεσα σε 2.000 άτομα προκειμένου να βγάλει ένα συμπέρασμα για το πώς επιλέγουν τα password. Αυτή έδειξε κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Οι περισσότεροι διαλέγουν μία λέξη που βασίζεται σε πληροφορία την οποία έχουν ήδη αποκαλύψει στο διαδίκτυο. Και αυτό σημαίνει ότι ολοένα και περισσότεροι λογαριασμοί πέφτουν θύμα των χάκερ με μεγάλη ευκολία.

Συγκεκριμένα, αυτές είναι οι δέκα χειρότερες επιλογές για password:

  • Ονόματα κατοικίδιων
  • Μία σημαντική ημερομηνία, όπως η επέτειος γάμου
  • Τα γενέθλια ενός μέλους της οικογένειας
  • Το όνομα του παιδιού σας
  • Το όνομα ενός άλλου μέλους της οικογένειας
  • Τα γενέθλιά σας
  • Το αγαπημένο μέρος για διακοπές
  • Κάτι που έχει σχέση με την ομάδα σας
  • Το όνομα του συντρόφου σας
  • Η λέξη password

Αν έχετε επιλέξει έναν από αυτά, θα πρέπει να επανεξετάσετε το ζήτημα. Οπως επισημαίνει η Google, πληροφορίες όπως τα γενέθλια, οι επέτειοι και τα ονόματα είναι κάτι που μπορεί να βρει εύκολα ένας επιτήδειος με μία ματιά στο Facebook. Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία συνιστά στους χρήστες να δίνουν ψευδείς απαντήσεις στις ερωτήσεις ασφαλείας για την ανάκτηση του κωδικού, όπως για παράδειγμα «Ποιο είναι το πατρικό όνομα της μητέρας σας».

Σαν να μην έφτανε η λάθος επιλογή κωδικού, οι περισσότεροι έχουν κι άλλες κακές συνήθειες στο ζήτημα αυτό. Το 48% αποκαλύπτει το password σε άλλο άτομο, ενώ υπάρχει και ένα ανεκδιήγητο 3% που σημειώνει την επίμαχη λέξη σε ένα χαρτάκι το οποίο κολλά στην οθόνη του υπολογιστή! Κάτι που ισοδυναμεί, όπως επισημαίνει η Google, με το να κοιμηθεί κανείς στο σπίτι του έχοντας αφήσει τα κλειδιά έξω από την πόρτα!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Google ειδήσεις διαδίκτυο password
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ