Ερχονται 14 νέα λουκέτα για φοροδιαφυγή και παρεμπόδιση ελέγχου του ΣΔΟΕ - iefimerida.gr

Ερχονται 14 νέα λουκέτα για φοροδιαφυγή και παρεμπόδιση ελέγχου του ΣΔΟΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνολικά σε 26 καταστήματα θα βάλει σε πρώτη φάση λουκέτο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις ή παρεμποδίστηκε η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με αφορμή τα κρούσματα βίας και απειλών από ιδιοκτήτες καταστημάτων που αντέδρασαν στον έλεγχο του ΣΔΟΕ, αναφέρει ότι από εδώ και στο εξής όταν διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις, καθώς και όταν παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών θα μπαίνει στα καταστήματα λουκέτο ενός μήνα.

Σε πρώτη φάση λουκέτο εντός μήνα, για το λόγο αυτό, θα μπει σε 26 καταστήματα. Για τα πρώτα 12 καταστήματα χουν ήδη εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις, καθώς όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ και τα Ειδικά Συνεργεία Ελέγχων των ΔΟΥ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, έχουν παρατηρηθεί τελευταία έντονες αντιδράσεις φορολογουμένων, οι οποίες στοιχειοθετούν την ανωτέρω παράβαση.

Μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθούν 14 ακόμη όμοιες αποφάσεις για κλείσιμο καταστημάτων σε όλη την επικράτεια. Οι διαδικασίες αυτές, εφόσον προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις, περιλαμβάνουν την προηγούμενη ακρόαση του φορολογουμένου. Έτσι η έκδοση των σχετικών πράξεων λαμβάνει χώρα τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την πραγματοποίηση της παράβασης διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι σφραγίζεται για ένα μήνα το κατάστημα στις Αρχανές Κρήτης όπου συνέβη το... αδιανόητο: Πελάτες της ταβέρνας, αλλά και οι ιδιοκτήτες της, θεωρώντας προκλητική την έφοδο του ΣΔΟΕ την ημέρα της γιορτής του χωριού -γιόρταζαν τον Αφέντη Χριστό και είχαν πανηγύρι- επιτέθηκαν στο κλιμάκια των ελεγκτών με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να φύγουν σαν κυνηγημένοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ