Αύξηση εφημεριών στα στρατιωτικά νοσοκομεία κατά την εφαρμογή της διαθεσιμότητας - iefimerida.gr

Αύξηση εφημεριών στα στρατιωτικά νοσοκομεία κατά την εφαρμογή της διαθεσιμότητας

GEORGIADIS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μνημόνιο» συνεργασίας προκειμένου να μην διαταραχθεί η παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες κατά το 15νθήμερο της κινητικότητας-διαθεσιμότητας υπέγραψαν την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

«Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), φτιάχνουμε ένα πλήρες σχέδιο, ώστε να λειτουργήσουν οι εφημερίες αυτές τις 15 μέρες (τις πρώτες του Σεπτεμβρίου) κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην υπάρχει η παραμικρή ανησυχία στους πολίτες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Στο πλαίσιο αυτό η βοήθεια του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης είναι καθοριστική και τους ευχαριστούμε για αυτό», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Στην πράξη αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων ότι θα αυξηθούν οι εφημερίες των στρατιωτικών νοσοκομείων για τους πολίτες (εκτός από τους ένστολους) κατά το συγκεκριμένο διάστημα.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στην ομάδα που συστήθηκε σε συνεργασία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του ΕΚΕΠΥ με σκοπό να παρέχονται υπηρεσίες υγείας σε ακριτικά νησιά.

Στην ομάδα συμμετέχουν τρεις έως τέσσερις εξειδικευμένοι γιατροί οι επισκέπτονται τα ακριτικά νησιά με τις ναυτικές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Για τον Αύγουστο του 2013 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στον Άγιο Ευστράτιο και τα Ψαρά και από τον Σεπτέμβριο έως το τέλος του έτους σε Κάσο, Κάρπαθο, Λειψούς, Φούρνους, Αστυπάλαια, Χάλκη και Καστελόριζο.

Με μέριμνα του Υπουργείου Υγείας, θα διατίθεται το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό καθώς και οι χώροι εξέτασης εκεί όπου υπάρχουν κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ