Οι υπηρεσίες που θα «απορροφήσουν» τους 2.122 υπό διαθεσιμότητα καθηγητές

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το σχέδιο της διαθεσιμότητας με την κυβέρνηση -σε ότι αφορά τουλάχιστον τους 2.122 καθηγητές των τεχνικών λυκείων των οποίων τα ονόματα έχουν ήδη ανακοινωθεί- να προχωρά στο επόμενο στάδιο αυτό το της απορρόφησής τους σε άλλους τομείς όπου υπάρχουν κενά.

Με δηλώσεις στο Mega την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου διευκρίνισε το τι θα γίνει με τους 2.122 εκπαιδευτικών των τεχνικών λυκείων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κεδίκογλου οι 1.300 από αυτούς θα απορροφηθούν σε τομείς του υπουργείου Υγείας , οι 300 θα πάνε στους Δήμους και οι υπόλοιποι 522 θα προσληφθούν ως ωρομίσθιοι στα δημόσια ΙΕΚ.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Εθνος» για τη μετακίνηση των 1.300 εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας έχει υπάρξει ήδη συμφωνία μεταξύ των αρμόδιων υπουργών Παιδείας και Υγείας.

Από ποια πανεπιστήμια θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 1.500 διοικητικοί υπάλληλοι

Την ίδια ώρα 1.500 διοικητικοί υπάλληλοι από το σύνολο τ ων 10.200 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα το επόμενο διάστημα. Για το λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να προχωρήσουν σε αξιολόγηση των δομών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» στη λίστα με τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα αναμένεται να περιλαμβάνονται υπάλληλοι κυρίως από τα μεγάλα ιδρύματα της χώρας, όπως το Καποδιστριακό, το Αριστοτέλειο και ΕΜΠ.

Τα τέσσερα υπουργεία που φλερτάρουν με τους 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς

Ανάγκη προσωπικού για να ενισχύσουν συγκεκριμένες υπηρεσίες στις οποίες υπάρχουν κενά έχουν τέσσερα υπουργεία, όπως προκύπτει από το γεγονός ότι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για να απορροφήσουν μέρος των 3.500 δημοτικών αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Βάσει των όσων ήταν γνωστά μέχρι σήμερα οι 1.200 δημοτικοί αστυνομικοί Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, καθώς και περίπου 800 από τους 2.300 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα μετακινούνταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να καλύψουν κενά στα σωφρονιστικά ιδρύματα, ενώ ενδιαφέρον για να τους απορροφήσει είχει δείξει και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ενδιαφέρον για να απορροφήσει τους δημοτικούς αστυνομικούς έχει δείξει και το το υπουργείο Οικονομικών για το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Ανάπτυξης για αγορανομικούς ελέγχους, το υπουργείο Εσωτερικών για υπηρεσίες στις οποίες έχει ελλείψεις, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ