Ιάπωνας γραφίστας βάζει χρώμα στη ζωή των αστέγων [εικόνα] - iefimerida.gr

Ιάπωνας γραφίστας βάζει χρώμα στη ζωή των αστέγων [εικόνα]

Ιάπωνας γραφίστας βάζει χρώμα στη ζωή των αστέγων [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα πρωτότυπο project ξεκίνησαν ένας Ιάπωνας γραφίστας σε συνεργασία με έναν Αμερικάνο συνεργάτη του, οι οποίοι, επανασχεδιάζουν τις πινακίδες που κρατούν οι άστεγοι επαίτες, προσθέτοντας χρώμα στη ζωή τους.

Ο Κέντζι Νακαγιάμα και ο Κρίστοφερ Χόουπ εμπνεύστηκαν το συγκεκριμένο project, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη φτώχεια και την έλλειψη στέγης γύρω από την περιοχή της Βοστώνης.

Η βασική ιδέα πίσω από το εν εξελίξει έργο είναι ότι οι δύο καλλιτέχνες προσεγγίζουν άστεγους στους δρόμους οι οποίοι κρατούν πινακίδες και τους προτείνουν μια ανταλλαγή: Να τους επιτρέψουν να ζωγραφίσουν νέες πινακίδες, με το ίδιο μήνυμα με τις παλιές, δίνοντας τους 10 δολάρια.

Ξεκινώντας ένα blog το Φεβρουάριο του 2012 (αν και η πρώτη εικόνα είναι από έναν άνθρωπο που προσέγγισαν το 2010) παρουσιάζουν τις εικόνες των αστέγων μαζί με μια σύντομη συνέντευξη που προσφέρει κάποια στοιχεία σχετικά με τη ζωή τους. Οι πινακίδες τους είναι φωτεινές και πολύχρωμες, σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή και διαθέτουν όλες το ίδιο κείμενο που είχαν τα παλιά τους κομμάτια από χαρτόνι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ