Βρέθηκε παραπεταμένη σε αποθήκη στην Ιταλία η περίφημη χαμένη βουβή ταινία του Oρσον Ουέλς - iefimerida.gr

Βρέθηκε παραπεταμένη σε αποθήκη στην Ιταλία η περίφημη χαμένη βουβή ταινία του Oρσον Ουέλς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκστασιασμένοι είναι οι απανταχού σκληροπυρηνικοί κινηματογραφόφιλοι και κυρίως οι φανατικοί θαυμαστές του μεγάλου Αμερικανού δημιουργού Όρσον Ουέλς στο άκουσμα της είδησης ότι βρέθηκε σε αποθήκη στην Ιταλία η μόνη κόπια της βουβής ταινίας του που γύρισε το 1938 με τίτλο «Too Much Johnson».

Πρόκειται για κωμωδία σε τρία μέρη, το φιλμ της οποίας προς το παρόν βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης με σκοπό να προβληθεί σε παγκόσμια πρώτη στις 9 Οκτωβρίου στο Le Giornate del Cinema Muto, ένα ιταλικό φεστιβάλ αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στο βουβό κινηματογράφο.

Αρχική πρόθεση του δημιουργού ήταν να προβληθούν τα τρία μέρη της ταινίας ως πρόλογοι στις τρεις πράξεις ενός θεατρικού έργου, γραμμένου από τον Ουίλιαμ Τζιλέτ στα 1894, το οποίο σχεδίαζε να ανεβάσει στο Mercury Theatre.

H μόνη άλλη γνωστή κόπια του «Too Much Johnson» καταστράφηκε το 1970 κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στην οικία του Ουέλς στα περίχωρα της Μαδρίτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ