Τρέχουν στην κυβέρνηση να προλάβουν τα χρονοδιαγράμματα της κινητικότητας - iefimerida.gr

Τρέχουν στην κυβέρνηση να προλάβουν τα χρονοδιαγράμματα της κινητικότητας

Τρέχουν στην κυβέρνηση να προλάβουν τα χρονοδιαγράμματα της κινητικότητας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αναμένεται να ενταχθούν στο δεύτερο «κύμα» του προγράμματος της διαθεσιμότητας που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους βάσει της μνημονιακής υποχρέωσης της Ελλάδας και η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει.

Στόχος είναι μέχρι τα τέλη του μήνα να καταρτιστούν οι σχετικές λίστες με τους πρώτους 8.290 υπαλλήλους που θα ενταχθούν στην κινητικότητα. Οπως αναφέρει και το real.gr από την Υγεία στην κινητικότητα θα ενταχθούν 1.618 υπάλληλοι και στις 23 Αυγούστου θα δημοσιευθεί ο κατάλογος με τα ονόματα των εργαζομένων. Στο διάστημα 24 με 30 Αυγούστου οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προτιμήσεις τους σχετικά με τη μετακίνηση τους σε όμορα νοσοκομεία. Στις 31 Αυγούστου προγραμματίζεται να ξεκινήσει η διαδικασία της κινητικότητας και στις 16 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των εργαζομένων στις νέες τους θέσεις.

Από το χώρο της Παιδείας τον δρόμο για την διαθεσιμότητα παίρνουν 2.122 εκπαιδευτικοί από την Τεχνική εκπαίδευση που καταργούνται οι ειδικότητες τους. Ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου διαβεβαίωσε ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν θα απολυθεί και ανέφερε ότι 1.330 θα απορροφηθούν από το υπουργείο Υγείας και άλλοι 300 βρεφονηπιοκόμοι και άλλες ειδικότητες θα ενταχθούν ως ωρομίσθιοι στα μεταλυκειακά ΙΕΚ. Με δηλώσεις του στο MEGA ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι στο επόμενο στάδιο της διαθεσιμότητας θα ενταχθούν περίπου 2.000 υπάλληλοι που θα είναι και οι τελευταίοι από τον τομέα της Παιδείας.

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπουργείων τίθενται οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, από τους οποίους θα προέλθει μεγάλο μέρος της κινητικότητας των 8.200 υπαλλήλων που εντάσσονται στο πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας αλλά και κατά το δεύτερο στάδιο της κινητικότητας έως το τέλος του 2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ