Εφοδος ΣΔΟΕ σε 20.000 επιχειρήσεις -Ερχονται κατασχέσεις όλο το 24ωρο - iefimerida.gr

Εφοδος ΣΔΟΕ σε 20.000 επιχειρήσεις -Ερχονται κατασχέσεις όλο το 24ωρο

Εφοδος ΣΔΟΕ σε 20.000 επιχειρήσεις -Ερχονται κατασχέσεις όλο το 24ωρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις εισπράξεις που βάζουν κάθε μέρα στο ταμείο τους οι επιχειρήσεις που χρωστούν πολλά αλλά δεν πληρώνουν τίποτα στην Εφορία θα κατάσχουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Το μέτρο ξεκίνησε πιλοτικά να εφαρμόζεται στα τέλη Ιουλίου σε καφετέριες και μπαρ της παραλιακής Λεωφόρου της πρωτεύουσας. Οι κατασχέσεις στο ταμείο των επιχειρήσεων εφαρμόζονται πιλοτικά για να μπορέσει το δημόσιο να πιέσει μεγαλοφειλέτες που ενώ χρωστούν πολλά στην εφορία.

Στο στόχαστρο των επιχειρήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Είσπραξης Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών και της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται περίπου 20.000 επιχειρήσεις, από τις συνολικά 500.000 που χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 50.000 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες πάνε μεν καλά από εισπράξεις παρά την κρίση, αλλά δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ στην εφορία για να πληρώσουν έστω και ένα ευρώ σε δόσεις, όπως έχουν πράξει δύο εκατομμύρια φορολογούμενοι ως τώρα.

Χθες εκδόθηκε και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ώστε να μπορεί να γίνεται και σαββατοκύριακα ή μετά τα μεσάνυχτα και μέσα στον Αύγουστο, αλλιώς δεν θα πήγαιναν δικαστικοί επιμελητες μαζί με τα συνεργεία ελέγχου να κάνουν εφόδους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ