CINETROLL: Προκαλεί ανατριχίλες η κρυφή συνεργασία του Χόλιγουντ με τους Ναζί - iefimerida.gr

CINETROLL: Προκαλεί ανατριχίλες η κρυφή συνεργασία του Χόλιγουντ με τους Ναζί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος αποκαλύπτει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των εποχών, μαζί με τις 7 πιο καυτές ειδήσεις της εβδομάδας από το χώρο του σινεμά (και τα πέριξ)

Ποιόν βρίζει ο Σταλόνε, ποιούς βρίζει ο Τζόνι Ντεπ, ποιοί δύο μεγάλοι σταρ θα συμπρωταγωνιστήσουν ξανά 17 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση, τι έκανε η Λίντσεϊ Λόχαν με τον πορνοστάρ, ποιός διάσημος ηθοποιός νίκησε τον καρκίνο, ποιός συγγραφέας πασίγνωστων αστυνομικών best seller δίνει μάχη για τη ζωή και τι κρύβει το σκοτεινό, ναζιστικό παρελθόν του Χόλιγουντ; Αυτά και ακόμα περισσότερα στα τελευταία 7 πιο καυτά νέα από τις τελευταίες 7 μέρες για την 7η τέχνη (και τα πέριξ).

1. To σοκαριστικό νέο δεν είναι πως θα υπάρξουν «Αναλώσιμοι 3» (αν και η geriatric ομάδα μισθοφόρων του Σιλβέστερ Σταλόνε αγγίζει πλέον την ηλικία των 70 ετών). Είναι το ότι ένας πρωτοκλασάτος ηθοποιός, συνδεδεμένος με αυτό που λέμε, «λουσάτο» ψυχαγωγικό σινεμά, αποφάσισε να «βαπτιστεί» στα νερά της εντελώς b movie ένοχης απόλαυσης. Όπως τουίταρε ο ίδιος ο Σταλόνε, τη θεση του Μπρους Ουίλις που αποχωρεί από το σχήμα (τον οποίο και ο Σλάι κατηγόρησε ως τεμπέλη και άπληστο), παίρνει ο ήδη 71χρονος Χάρισον Φορντ. Στις νέες αφίξεις, η Μίλα Γιόβοβιτς αναμένεται να τσεκάρει τα καρδιογραφήματα των γερόντων, ο Νίκολας Κέιτζ να συνεχίσει την κατηφορική του πορεία ενώ ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε πως τον κακό της υπόθεσης θα υποδυθεί ο Μελ Γκίμπσον, ολοκληρώνοντας την παρέα «ο χαβαλές της παρακμής».

2. Ακόμα ένας κινηματογραφικός θρύλος πάλεψε με επιτυχία τον καρκίνο. Όπως ανακοινώθηκε από τον προσωπικό του δημόσιο εκπρόσωπο, ο 75χρονος Ντάστιν Χόφμαν υπεβλήθη σε επιτυχή χειρουργική απομάκρυνση κακοήθους όγκου (χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις). Η επιτυχία της επέμβασης οφείλεται στην έγκαιρη διάγνωση ενώ ο ηθοποιός θα ακολουθήσει ιατρική αγωγή για να μειώσει τις πιθανότητες επανεμφάνισης. Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα με τον σκηνοθέτη του «Iron Man», Τζον Φαβρό για την ταινία «Chef». Mια κομεντί με αστεράτο cast δίπλα του, τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., Σκάρλετ Γιόχανσον και Σοφία Βεργκάρα.

3. Ένας από τους πιο αγαπημένους και πιο «κινηματογραφικούς» συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο. Ο 87 ετών Έλμορ Λέοναρντ που αυτόν τον καιρό ετοιμάζει το 46ο βιβλίο του, ευθύνεται μεταξύ άλλων για τα βιβλία πάνω στα οποία βασίστηκαν αγαπημένες ταινίες του είδους, όπως «Jackie Brown», «Out of Sight», «Get Shorty» και πολλές άλλες.

4. Ένα από τα μεγαλύτερα χολιγουντιανά σκάνδαλα όλων των εποχών ήρθε στο φως ξυπνώντας μνήμες φρίκης και προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Το περιοδικό Hollywood Reporter κυκλοφόρησε με εξώφυλλο «Πώς το Χόλιγουντ βοήθησε τον Χίτλερ» που έκανε όλο τον κόσμο να παγώσει. Στο εκτενές άρθρο του περιοδικού αναφέρεται με αδιάσειστα στοιχεία, η στενή επαφή των αμερικάνικων στούντιο της δεκαετίας του 30 με το γραφείο ναζιστικής προπαγάνδας της Γερμανίας προκειμένου να μην διαταραχθούν οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, σε μια εποχή που η γερμανική αγορά θεωρείτο η μεγαλύτερη εκτός των Η.Π.Α. όσον αφορά την κινηματογραφική βιομηχανία. Ολόκληρα σενάρια και σκηνές στελνόντουσαν για έγκριση και τροποποίηση στα αρμόδια γερμανικά γραφεία και τον Τζόζεφ Γκέμπελς προκειμένου να εξαλειφθούν σκηνές με αιχμές εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας ή να υμνηθεί η Άρια Φυλή. Όλα ξεκίνησαν μετά από την αντίδραση των γερμανικών αρχών και την απομάκρυνση από τις γερμανικές αίθουσες της ταινίας «Ουδέν Νεώτερο από το Δυτικό Μέτωπο» του 1930. Μέχρι και την εμπλοκή των Η.Π.Α. στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο και την αλλαγή του σκηνικού, αυτή η συνεργασία συνεχίστηκε με όλα σχεδόν τα μεγάλα στούντιο. Πολλές φορές έφτασε σε σημείο να απομακρυνθούν ονόματα εβραίων συντελεστών από τους τίτλους, ταινίες να μη γυριστούν ποτέ ενώ ένας μεγάλος παράγοντας της βασίλισσας των εταιρειών παραγωγής, MGM, αναγκάστηκε να χωρίσει την εβραία σύζυγό του.

5. 17 χρόνια μετά την τελευταία τους κοινή εμφάνιση σε ταινία, δύο θρύλοι της οθόνης ετοιμάζονται να συνυπάρξουν ακόμα μια φορά. Για τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τη Μέριλ Στριπ, η πρώτη φορά, ήταν στις αρχές της καριέρας τους και το θρυλικό «Ελαφοκυνηγό» του 1984 και η τελευταία το 1996 για το «Marvin's Room». Αυτή τη φορά θα ξαναβρεθούν μαζί για τέταρτη φορά, στην κινηματογραφική μεταφορά του «σκοτεινά» κωμικού βιβλίου της Αν Λίρι, «Τhe Good House».

6. Τι μπορεί να συμβεί όταν δύο από τους μεγαλύτερους προβοκάτορες, γυρίζουν ερωτικό θρίλερ μηδενικού προϋπολογισμού με πρωταγωνίστρια την Λίντσεϊ Λόχαν και συμπρωταγωνιστή τον πορνοστάρ Τζέιμς Ντιν; Ο θρυλικός και αμφιλεγόμενος συγγραφέας των «Λιγότερο από Μηδέν» και «Αmerican Psycho» Μπρετ Ίστον Έλις έγραψε το σενάριο και ο Πολ Σρέιντερ (σεναριογράφος μεταξύ άλλων του «Ταξιτζή» και σκηνοθέτης του «American Zigolo») έκατσε πίσω από τις κάμερες για την ταινία «The Canyons». Προκαλώντας όπως ήταν αναμενόμενο απανωτά εγκεφαλικά και απόλυτο διχασμό στους κριτικούς με το Entertainment Weekly να γράφει εξαιρετικά θετικά λόγια, αλλά τη New York Post, να μιλάει για μία από τις εντελώς χειρότερες ταινίες όλης της χρονιάς (δείτε το trailer παρακάτω).

7. «Για όλα φταίνε οι κριτικοί» δηλώνει ο Τζόνι Ντεπ για την παταγώδη και επίσημα πλέον, αποτυχία του «Μοναχικού Καβαλάρη» που η ίδια η Disney ανακοίνωσε πως θα της προκαλέσει χασούρα 160 με 190 εκ. δολαρίων. «Νομίζω πως οι κριτικές είχαν γραφτεί εφτά με οχτώ μήνες πριν κυκλοφορήσει η ταινία» κατέληξε ο ηθοποιός για την παραγωγή που κόστισε πάνω από 200 εκ. δολάρια. Και που όντως ήταν ακραία προβληματική, οπότε σόρι κι όλας Τζόνι, αλλά ας' το καλύτερα.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ