Ανεφοδιασμός καθ' οδόν – Δρόμος στην Κορέα «φορτίζει» με ρεύμα λεωφορεία εν κινήσει - iefimerida.gr

Ανεφοδιασμός καθ' οδόν – Δρόμος στην Κορέα «φορτίζει» με ρεύμα λεωφορεία εν κινήσει

Ανεφοδιασμός καθ' οδόν – Δρόμος στην Κορέα «φορτίζει» με ρεύμα λεωφορεία εν κινή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας δρόμος που ανεφοδιάζει οχήματα και μάλιστα χωρίς αυτά να κάνουν στάση; Κι όμως γίνεται και μάλιστα οικολογικά. Στη Νότια Κορέα κατασκευάστηκε ο πρώτος δρόμος που τροφοδοτεί ασύρματα με ηλεκτρική ενέργεια τα λεωφορεία ενώ αυτά βρίσκονται εν κινήσει.

Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει μήκος 12 χλμ. και τα ειδικά σχεδιασμένα λεωφορεία αρκεί να κινηθούν επάνω του προκειμένου να ανεφοδιαστούν. Ηδη δύο οχήματα χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία, ενώ προγραμματίζεται να προστεθούν άλλα δέκα στο συγκεκριμένο «στόλο» ως το 2015.

Στην κατασκευή των λεωφορείων τοποθετήθηκε στο κάτω μέρος του οχήματος ένας ειδικός πομπός, ο οποίος λαμβάνει την ηλεκτρική ενέργεια από το δρόμο μέσω μαγνητικών πεδίων. Τα ηλεκτρικά καλώδια που είναι τοποθετημένα κάτω από το δρόμο χρησιμοποιούνται προκειμένου να ενεργοποιήσουν τα μαγνητικά πεδία. Στη συνέχεια το «φορτίο» φιλτράρεται μέσω ενός εξελιγμένου μετατροπέα ενέργειας προκειμένου να δώσει κίνηση στα οχήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ